Címlap Balhé Már Pécsen is...

Már Pécsen is: rendőrökre támadt egy férfi a belvárosban!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hivatalos személy elleni erőszak miatt indítványozta a vármegyei főügyészség egy pécsi férfi letartóztatását.

A vádhatóság szerint a rendőrök február 4-án reggel Pécs belvárosában szabálysértés elkövetése miatt intézkedtek egy 35 éves helyi férfival szemben. Miután a rendőrök közölték, hogy helyszíni bírságot szabnak ki vele szemben, a férfi trágár szavakkal szidta a hivatalos személyeket. Mivel a férfi többszöri felszólításra sem hagyott fel a rendőrök szidalmazásával, közölték vele, hogy előállítják a városi rendőrkapitányságra.

A férfi erre rátámadt a rendőrökre és ököllel egyikük feje irányába ütött, az ütés a rendőr védekezése miatt csak a sértett vállát érte el. Az elkövető ez után ököllel még egyszer megütötte a rendőrt, ekkor a mellkasát célozta, de a rendőr ismét sikeresen elhárította a támadást. A rendőrök végül testi kényszert alkalmaztak, és földre vitték a férfit, majd megbilincselése után előállították a kapitányságra.

A gyanúsított egzisztenciális körülményei rendezetlenek, erőszakos és vagyon elleni cselekmények miatt büntetett előéletű, így alappal lehet tartani attól, hogy a letartóztatás elrendelése nélkül elérhetetlenné válna, vagy szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.