Címlap Balhé „Menj, ...

„Menj, ahogy akarsz!” – így küldte el a 12 éves Zsombit és kutyáját a pécsi buszról egy sofőr, az utasok is kiakadtak

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Rengetegen véleményezték Zsombor történetét. Elértük az édesapát és az utast is. 

„Várd meg akkor azokat a buszokat, amire felszállhatsz, mert ezzel nem fogsz utazni! – mondta az a pécsi, helyi járatos busz sofőrje, aki egy 12 esztendős fiút nem engedett felszállni a 3-as járatra, mert 5 hónapos kutyával volt.

Az 5 hónapos Tobi és gazdája, Zsombor

Az általános iskolás egy kutyahordozóban, oltási és orvosi igazolással utazott volna, de csak az első ajtóig jutott.

A nagymamától ment volna haza Uránvárosba

„Menj, ahogy akarsz” – apaként számomra ez a mondat legelkeserítőbb az egészben – kezdte a történetet Balázs Szilárd. A fiú édesapja kérdésünkre elmondta: Zsombor vasárnapi ebéden volt a nagyszüleinél Kertvárosban, ahonnan délután hazaindult. Uránvárosba szeretett volna eljutni, de a buszos nem vitte el. Ezért gyalog visszasétált a mamához, ahonnan a nagypapával, autóval ment végül haza.

– A fiam illemtudó, lelkiismeretes és talpraesett gyerek. Bár van autó a családban, neki egy jó program, ha tömegközlekedéssel mehet el a nagyszüleihez, majd haza. Vasárnap is így tett. Felszállt az első ajtón, ahol bemutatta a kutyája papírjait. Ezután viszont a sofőr nem engedte tovább – meséli a történeteket az édesapa.

„Három ittas férfi viszont felszállhatott”

A buszon az incidenst többen is látták. Egy utas a fiú védelmére kelt, mert bosszantotta a sofőr magatartása, valamint az, hogy a következő megállóban három, ittas férfit viszont simán felengedett a buszra.

– Ők a középső ajtón szálltak fel, tehát még a jegyüket, bérletüket sem mutatták be. Ezután üvöltöztek, kiabáltak, zaklatták az utazókat. Terjengett a bűz az egész buszon. Ezt viszont szó nélkül hagyta a „keménykedő” sofőr – mesélte az utas a Pécs Aktuálnak.

Az apuka már megkereste a Tüke Busz jogi osztályát

– Elkeserít minket, hogy van egy fiatal fiú, aki szeret buszozni és ilyennel találkozik. Ha azt mondja neki a sofőr, hogy nem megfelelő a kutyatáska, vagy épp megmagyarázza, min kell változtatani, akkor más lenne a helyzet. De a fiamat úgy szállították le a buszról, ahogy arra korábban nem volt példa, pedig hónapok óta utazik így Tobival, a törpe uszkárral – tette hozzá Szilárd. Az apa rögtön másnap felkereste már a Tüke Busz vezetőségét, de ők az információs szolgálathoz irányították. Ott azt kérték tőle, írja le e-mailben vagy levélben a panaszát, majd továbbítják az illetékeseknek. Az apa most vár. A Pécs Aktuálnak azt mondta: nem az zavarja, hogy megtörtént ez az eset, hanem az, ahogyan. Mert ilyen hozzáállással egy gyerek kedvét pont el lehet venni attól, amit eddig szívesen csinált.

Tüke Busz utazási feltételei – Bővebben ITT!

Kérdéseinket mi is elküldtük

A Tüke Busz Zrt. sajtóosztályát természetesen mi is megkeressük. Ahogy megérkezik a válaszuk, közöljük! Arra vagyunk kíváncsiak:

– indít-e belső vizsgálatot a Tüke Busz Zrt.?

– mi indokolta a kisfiú utazásból való kizárását?

– maga az eljárást miként értékeli a Tüke Busz Zrt.?

– ha az érintett kisfiút indokolatlanul szállíttatta le a sofőr, tervezi-e kompenzálni valamivel a gyermeket? Ha igen, akkor mivel (bérlet, kedvezményes bérlet, egy, a Tüke Busz által megfeleltnek vélt szállítóeszköz)?

Válaszolt a TÜKE BUSZ:

Levelüket szó szerint közöljük: „A jelzett tárgyban a Tüke Busz Zrt.-hez érkezett utaspanasz vizsgálata folyamatban van. A társaságunkhoz érkezett bejelentésre az üzletszabályzat panaszkezelésre és az észrevételek bejelentésére vonatkozó eljárásrendje szerint az érintett részére, írásban adunk választ.”