Címlap Balhé Nincs engedél...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nyílt felhívásban üzen a Biokom a 48-as téren lévő Fornetti pavilon üzemeltetőjének, mert az önkormányzati cég nyilvántartása szerint a helynek nincs érvényes közterület-használati engedélye.

A városüzemeltetési társaság szerint a közterületek használatáról szóló önkormányzati rendelet alapján közterületi megállapodást kell kötni tartós elárusítóhely (pavilon), mozgó vagy ideiglenes elárusító hely, valamint kitelepült elárusítóhely elhelyezésére.

A Biokom felszólítja a pavilon tulajdonosát, hogy a jelen felhívás közzétételétől számított 30 napon belül intézkedjen a pavilon lebontásáról és a közterületről történő eltávolításáról.

A közlemény szerint amennyiben a felhívásnak a jogosulatlan használó a megadott határidőn belül nem tesz eleget, a használatot nem szünteti meg, az egyéb jogkövetkezményeken túl a társaság eltávolítja a pavilont az azt jogosulatlan használó költségére és veszélyére.

A Biokomtól részletesebb tájékoztatást kértünk. Arra vagyunk kíváncsiak, hogy:

– Mióta áll „üresen” ez a pavilon? Mióta nem üzemelteti a bérlője?

– Mióta keresi őt a városüzemeltetési társaság?

– És miért döntöttek a pavilon elbontása mellett? Nem lehet felhasználni, megmenteni?

A Biokom válasza az alábbi:

„2020. április 18-án a korábbi budapesti lakóhelyű tulajdonosa értékesítette a pavilont egy shanghai lakhelyű vevőnek, akit a mai napig nem sikerült fellelni. Ez idő óta a pavilonra a közterület-használati szerződést sem kötötték meg, ezért a 31/2008.(X.15.) sz. Ör rendelet 24.§-ában foglaltak alapján a felépítmény eltávolításáról a BIOKOM NKft. intézkedik, és a felépítmény megőrzéséről a felelős őrzés szabályai szerint gondoskodik.”

(Fotó: Google Street View)