PARTIVÁGY: vízágyús és gumilövedékes oszlatás Svájcban, lovasrendőrök Brüsszelben

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Könnygázt és gumilövedékeket vetett be a svájci rendőrség tüntetők ellen St. Gallenben. Az esetről az MTI a helyi Tagblatt tudósítása alapján írt. A lap Twitterén végig követte az eseményeket – számol be a Telex.

Ahogy a lap leírja a „St. Gallen-i csatát”, az ezer fős fiatalokból álló tömeg eleinte nem volt erőszakos, csak végre valami eseményt akart, emiatt más városokból is érkeztek emberek a lezárások elleni tüntetésre. Ilyennek ígérkezett a lezárások elleni tüntetés.

Néhány ittas fiatal azonban egy idő után heccelte a demonstrációt biztosító rendőröket, köveket dobált, kirakatokat tört be, és amikor már Molotov-koktélokat is hajigáltak a rendőrök felé, ők könnygázzal és gumilövedékkel válaszoltak.

Nagyjából éjfél körül kezdett megcsappanni a társaság, de csak éjjel 1-re állt vissza teljesen a rend, a sötét ég felhői között helikopterek cikáztak, a tereken rengeteg üvegszilánk maradt – írja a lap.

Brüsszelben vízágyúkat és lovasrendőröket is bevetettek

Brüsszelben vízágyukkal oszlatott fel a rohamrendőrség csütörtökön egy több ezer résztvevős szabadtéri partit, amelyet a koronavírus-járvány visszaszorítására bevezetett rendelkezések ellenére tartottak meg – jelentette a helyi sajtó.

A beszámolók szerint a hatóságok a vízágyúk mellett könnygázt, lovasrendőröket és drónokat is bevetettek, miután a belga főváros melletti erdőben mulatozók a felszólítások ellenére sem voltak hajlandók elhagyni a helyszínt, többen üvegekkel dobálták a kiérkező rendfenntartókat.

A rendezvényen legalább kétezren vettek részt, egyes jelentések szerint akár ötezren is lehettek.

A sajtó szerint az illegális összejövetelt a Facebookon hirdette meg egy anonim szervező, de sokan azért vettek részt rajta, hogy tiltakozzanak a szigorú járványügyi korlátozások ellen.

(Borítóképünk forrása: Tagblatt / további fotókat és galériát errefelé találni)

Hirdetés
Előző sztori

Nem lassít a 3. hullám: 242 ember halt meg itthon

Következő sztori

Tilos alkoholt inni a mohácsi közterületeken

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1