Címlap Balhé Pécsi szerviz...
Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Járási Ügyészség rongálás miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki kalapáccsal vert szét egy autót, miután nem volt megelégedve az általa vásárolni kívánt kocsi műszaki állapotával.

A vádhatóság szerint a sértett idén januárban interneten hirdette meg eladó gépkocsiját. A hirdetésre jelentkezett a vádlott is, aki Pécsen megnézte és kipróbálta az autót. A felek megállapodtak a 2 700 000 forintos vételárban, a vevő pedig 700 euró foglalót adott az eladónak.

Néhány nappal később a vásárló ismét Pécsre érkezett, hogy az autót átnézesse egy szakszervizben, illetve a vételár fennmaradó részét az eladónak kifizesse. Az autószervizben a gépjármű átvizsgálását követően arról tájékoztatták a vádlottat, hogy az autónak számos problémája van, rossz a műszaki állapota.

A vádlott emiatt a gépjárművet már nem akarta megvenni, hanem visszakövetelte az általa átadott foglalót. Mivel a sértett mindezt megtagadta, ezért a szerviz telephelyén közöttük vita alakult ki, majd a vádlott a saját gépkocsijából egy kalapácsot vett elő, amellyel szétverte az általa korábban megvásárolni kívánt autót. Ezt követően a vádlott a szervizben dolgozókat megkérte, hogy értesítsék a rendőrséget.

A férfi a rongálással 900 000 forint kárt okozott, tette három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.