Címlap Balhé Szexuálisan z...

Szexuálisan zaklatta 13 éves féltestvérét

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség indítványával egyetértve a Pécsi Ítélőtábla – az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyva – másodfokon is bűnösnek mondta ki azt a vádlottat, aki féltestvére sérelmére szexuális bűncselekményt követett el - írta meg Magyarország Ügyészsége oldalán.

Egy Kaposvárhoz közeli községben lakó, a bűncselekmény elkövetésekor 18 éves férfi 2018 októberében meglátogatta külön élő édesanyját és kiskorú féltestvéreit. Az édesanya aznap a megyeszékhelyre utazott vásárolni, így a gyerekeket a legidősebb, 13 éves nővérük felügyeletére bízta.

A vádlottat a gyerekek beengedték a lakásba, aki észlelve, hogy édesanyjuk nem tartózkodik otthon, a 13 éves féltestvérét szexuális cselekmények eltűrésére kényszerítette.

Ezt követően a sértettet felszólította, hogy az esetről ne beszéljen, azonban a kislány a hazaérkező édesanyjának beszámolt az abúzusról.

Az elsőfokon eljárt Kaposvári Törvényszék a vádlottat szexuális erőszak bűntettében, valamint – korábban elkövetett, más bíróság által megállapított bűncselekmény miatti próbaidőre bocsájtását megszűntette – lopás vétségében mondta ki bűnösnek, ezért 7 év letöltendő szabadságvesztésre ítélte.

A védelmi fellebbezés okán másodfokon eljárt Pécsi Ítélőtábla a fellebbviteli főügyészség indítványával egyetértve az elsőfokú ítéletet helybenhagyta.

Kiemelt képünk csupán illusztráció.