Jusztina

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Zengett a „megöllek, meghaltok” Kertvárosban, előzetesbe is tették a férfit

/

A Pécsi Járásbíróság szeptember 15-én egy hónapra elrendelte K. P. letartóztatását felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

A 26 éves férfi múlt szombaton, fényes nappal a Csontváry utcában pisztollyal vagy annak utánzatával fenyegetett meg férfiakat és nőket egyaránt. Végül a TEK-esek csaptak le rá.

Az esetről most érkezett bővebb tájékoztatás, ami így szól:

Szeptember 12-én egy 26 éves férfi a délelőtti órákban egy kertvárosi társasház előtt fenyegetőzött fegyverével – vagy annak látszó utánzattal. A sértett fejéhez szorította azt, majd a következőek üvöltöze:

Hirdetés

„Megöllek, meghaltok”

A sértett, B. R. mellett – a vele tartózkodó másik négy embert , három nőt és egy férfit is megfenyegetett és trágár kifejezéseket használva üvöltözött a társasággal. Ezután egy alkalommal, a sértettet, B. R.-t a koponyájának bal oldalán annyira megütötte, hogy annak következményeképp felszakadt a fejbőre.

K. P. gyanúsított személy elleni erőszakos magatartása olyan kihívóan közösségellenes volt, amely alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben riadalmat keltsen. B. R. könnyű testi sértés vétsége, R. Sz. pedig – K. P. fenyegetése miatt – zaklatás vétsége miatt magánindítványt terjesztett elő a gyanúsítottal szemben – olvasható a közleményben.

Ha a gyanisított szabadlábon maradna, lehetne tartani attól, hogy a bizonyítás megnehezítésére, meghiúsítására törekedne tárgyi bizonyítási eszköz megsemmisítésével vagy elrejtésével, illetve a büntetőeljárásban részt vevő személyek megfélemlítésével, jogellenes befolyásolásával.

Figyelemmel arra, hogy a gyanúsított a fenti bűncselekményeket az ellene garázdaság vétsége és zaklatás vétsége miatt folyamatban lévő büntetőeljárások hatálya alatt követte el, megalapozottan feltehető az is, hogy szabadlábon hagyása esetén szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.

Emiatt a bíróság szükségesnek és indokoltnak találta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését.

Az ügyész tudomásul vette a bíróság végzését, a gyanúsított és védője szabadlábra helyezés, illetve enyhébb kényszerintézkedés elrendelése végett fellebbezést jelentettek be ellene, így a bíróság határozata nem végleges.

KORÁBBAN ÍRTUK:

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon

Hirdetés

Előző sztori

A komlói drogériák kellettek a 30 éves pasinak

Következő sztori

Elhunyt Bertók László

bool(false)