Címlap Baranya 191 ezer embe...

191 ezer embert tesztelnek jövő héten, 12 millió oltóanyagot már lekötött Magyarország

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Magyarország már három helyen is lekötött vakcinát Amerikában - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön.

Vakcina: amerikai, izraeli, kínai és orosz vakcina is érkezhet

Lehető leghamarabb, orvosilag hatásos vakcina az, amit beszereznek. Ezért tárgyalnak mindenkivel, aki ilyen vakcinát Magyarország számára biztosítani tud – mondta Gulyás Gergely.

Már kötöttek le vakcinákat – 12 millió adagot

Oxfordban kifejlesztendő vakcinából 6.5 millió darabot kötött le Magyarország. Mivel minden vakcinából két oltás kell majd, ezért ez 3 millió 270 ezer adagnak minősül.

Johnson&Johnsonhoz köthető amerikai vállalkozástól 4 millió 360 ezer adagot kötöttek le. Ez is harmadik engedélyezési fázisban van jelenleg.

Pfizer oltóanyagából – amit 94 százalékos hatékonyságúként reklámoznak – 4 millió 439 ezer adagot kötöttek le.

Az a kapacitás, amiből rendelni tud Magyarország 12 millió adag oltóanyagot jelent.

Ezeknek az ára összesen 36 milliárd forintba kerül.

Ahogy lesz lehetőség, úgy Magyarország meg fogja rendelni és ki fogja fizetni!

Egészségügyi, szociális és nevelési intézményben rendszeres tesztelés lesz

Operatív Törzs ütemezi ezt majd be. A tesztelésen való részvétel önkéntes lesz. Pénteken kezdődik ez a tesztelés. Elsőként szociális intézmény, jövő héten óvoda, iskolákban kezdődik.

Két fős csapatok jönnek létre, 15 ezer feladatellátási helyen kell több mint 191 ezer ember tesztelését elvégezni. Körülbelül 1000 csapat lesz, amiben 2 fő lesz. Egy csapat 3 helyen kell, hogy teszteljen ahhoz, hogy egy hét alatt az összes embert le tudják tesztelni.

Jövő szerdán döntenek a további intézkedésekről

Jövő hét szerdán értékeli az elmúlt két hét intézkedéseit a kormány, akkor döntenek arról, hogy szükség van-e további szigorításra vagy sem.

“Pár órára pánik tört ki egy cikk miatt szerdán”

Ebben a rendkívül nehéz helyzetben a pontos tájékoztatás rendkívüli fontossággal bír. Szinte pánik tört ki azután, hogy szerdán egy álhírt terjesztett az Index és a HVG. A mostani intézkedések december 11-ig élnek, a kormány két hetente bírálja felül ezeket – hangsúlyozta Gulyás Gergely.

Teljes tájékoztató: