Címlap Baranya 7 millióért h...

7 millióért házat vehetsz Sellyén, ahol felújított ovi és suli is várja a családokat

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Olyan iskola, óvoda és bölcsőde várja a gyerekeket Sellyén, ami bármely megyeszékhelyen megállná a helyét. Az elmúlt időszakban megszámolni is nehéz, mennyi változáson ment keresztül az Ormánság fővárosa. Ha ehhez hozzávesszük, hogy 7 millióért házat is lehet venni, akkor nincs is olyan messze Sellye.

Pécstől 48 percre található, mégis megfizethető és teljesen élhető az Ormánság fővárosának is nevezett városka. Ha rég jártunk itt, megéri körbenézni! Ha nincs kedvetek, akkor megtettük helyettetek.

14 eladó házat találtunk

A legolcsóbb ház 5,3 millió, 146 négyzetméteres és van hozzá 585 négyzetméternyi kert. Igaz, ez felújítandó. De ha azt nézzük, hogy egy család minden szolgáltatást megtalál a közelben, akkor elgondolkodtató a vidéki lét.

Műanyag borítású kézilabdapálya az iskolásoknak

Ugyanolyan színvonalú intézményeket találtunk itt, mint a megyeszékhelyen, sőt! Íme egy műanyag borítású kézlabdapálya:

– Azt szeretnénk, ha a sellyei fiatalok döntenek, akkor eme város vagy a környék mellett döntsenek! Olyan szolgáltatásokat találnak meg itt, ami vidéki viszonylatban párját ritkító – mondta Nagy Csaba, a térség országgyűlési képviselője.

Minibölcsiből gyerekparadicsom

Növelték a férőhelyek számát a bölcsődében, felújították az épületet és annak udvarát, amihez az óvoda is kapcsolódott

Éttermet építettek a gyerekeknek

– Korábban nem volt étterem az intézményben, eddig jó 10 perces sétával tudtak elmenni ebédelni a kicsik. Most ez is megoldódott, egy helyen van minden – tette hozzá Nagy Csaba.

Az iskola is megújult

A ’60-as években épült iskolát is fejlesztették, amivel együtt a városi sportcsarnok is teljesen más képet mutat már.

– Ezzel felzárkóztunk a megyeszékhelyeken megszokott színvonalhoz – emelte ki Nagy Csaba.

Az elmúlt 20-30 évben nem volt ekkora fejlesztés az iskolában Piacot is fejlesztettek, de a belváros is megújult

– Ehhez kapcsolódott egy konditerem kialakítása is, de egy zöldségfeldolgozó üzemet is sikerült felújítani, valamint a hivatal is szebb környezetben várja az ügyeket intézőket – sorolja a beruházásokat a térség országgyűlési képviselője.

Az elmúlt 3 évben mintegy 1,8 milliárd érkezett a városba, de a következő időszakban további 3 milliárd érkezik. 

És miért pont Sellye?

– Sellye nekünk azért is fontos, mert a Dráva melletti utolsó déli városunk, nagy kisugárzással. Azaz rengeteg szolgáltatást lehet itt helyben igénybe venni – fogalmazott a térség országgyűlési képviselője.