Címlap Baranya Iskolásokat t...

Iskolásokat tesztelnek Pécsváradon, mert a tanárok aggódtak a kezdés miatt!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ingyen tesztelik az iskoláskorú gyerekeket Pécsváradon. Erről Zádori János számolt be közösségi oldalán. A baranyai település polgármestere elmondta, hogy a pedagógusok keresték meg és szerinte ahhoz, hogy nyugodt legyen az iskolakezdés, le kell tesztelni a gyerekeket. Ez persze nem kötelező. 

Több pedagógus is megkereste a polgármestert,

hogy nem mindenki lesz védett addigra, mire nyitnak az iskolák. Ezért a polgármester felajánlotta, hogy

ingyen tesztelhetik le a gyerekeket Pécsváradon.

Ezzel megnyugtatva a pedagógusokat és szülőket egyaránt. Három-négy hete a gyerekek vitték haza a vírust, és szinte mindenki megfertőzte a szülőket.

– Tény, hogy az eljárás kellemetlen, de a családok is hasznát veszik a tesztelésnek – mondta Zádori, aki hozzátette: azoknak nem indokolt ez a tesztelés, akik az elmúlt időszakban átestek a fertőzésen.

Most szombaton 9 és 12 óra között

a Szentháromság téren biztosítják az ingyenes tesztelést. Esős idő esetén az uszoda folyosóján lesz a tesztelés. Körülbelül 100 gyerek szülője jelezte már a részvételt.

Amennyiben sok a fertőzött, akkor újragondolják a helyzetet.

A cél, hogy nyugodt lehessen az iskolakezdés április 19-én.

A polgármester elmondta: erre a hétre a pécsváradi bölcsődét be kellett zárni, mert három dolgozó is pozitív koronavírus tesztet produkált. Jövő héten a tervek szerint a bölcsődét és az óvodát is kinyitják.

A polgármester emellett felhívta a figyelmet a maszkhasználat fontosságára, hiszen tapasztalatai szerint a fiatalok az utóbbi időben nem használják a védőeszközt a közterületeken.

Kiemelt képünk forrása: Zádori János Facebook-oldala.