A mohácsi orvosi ügyeleten is előzetes időponttal fogadnak csak betegeket

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tájékoztatást tett közzé a mohácsi felnőtt és gyermek háziorvosi ellátásról a város polgármestere. Pávkovics Gábor közösségi oldalán azt írja, az ügyeleti ellátás munkanapokon 16 órától másnap reggel 8 óráig, munkaszüneti napokon 24 órában érhető el indokolt esetben.

A jelenlegi rendkívüli helyzetben a betegek fogadása az ügyeleti ellátásban is kizárólag előzetes telefonos egyeztetés alapján történik. Ügyeleti időben csak újonnan szükségessé vált, vagy életmentő gyógyszerek felírására van lehetőség.

Hirtelen fellépő súlyos panaszok, életveszélyes állapotok, balesetek, közterületi rosszullétek esetén a lakosság közvetlenül is kérheti az Országos Mentőszolgálat segítségét a 112-es segélyhívó számon. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a központi ügyelet is a szokásosnál lényegesen nagyobb terhelésnek van kitéve.

Az ügyeleti ellátás során az orvosok, asszisztensek ellátják a személyes megjelenést igénylő eseteket, telefonon konzultálnak a betegekkel, valamint alkalmanként, rendkívül indokolt esetben a beteget személyesen felkeresik otthonában. A fokozott terhelés és a megnövekedett telefonos egyeztetés miatt előfordulhat, hogy csak többszöri próbálkozásra lehet elérni az ügyeletes orvost és a háziorvost.

Kiemelt képünk illusztráció.

Előző sztori

Még sem lehetett megmenteni Komló Petőfi téri fenyőjét!

Következő sztori

Koronavírus: 4440 új megbetegedés és 96 halott

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1