Címlap Baranya Házról házra:...

Házról házra: Baranyában is segítik a szegénységben élők regisztrációját

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Animációt is készítettek, ami közérthető módon magyarázza el a vakcinaregisztrációt és az ahhoz szükséges e-mail cím létrehozását - közölte a Roma Sajtóközpont.

Azt írták, az “Oltass, hogy élhess!” kampányban civil szervezetek összefogtak, hogy segítsék a roma és nem roma emberek regisztrációját a koronavírus elleni védőoltásra, tapasztalatuk szerint ugyanis a

szegénységben, elzárt településeken élőknél az átlagnál jóval alacsonyabb az oltásra jelentkezők aránya.

Hozzátették:

  • sem megfelelő eszköze,
  • sem képessége, de sok esetben még – a regisztrációhoz elengedhetetlen –
  • e-mail címe sincs nagyon sok embernek. Ebben kíván segítséget nyújtani a közösségi médiában közzétett animáció, amelyben közérthető módon magyarázzák el a regisztrációt, valamint az ahhoz szükséges e-mail cím létrehozását.

Az Országos Roma Önkormányzat, a Rendszerszint és a Civil Tanács Egyesület koordinálásában dolgozó aktivisták a hétvégétől személyesen is segítséget nyújtanak azoknak, akik szeretnék regisztrálni magukat a koronavírus elleni oltásra.

Az országos akció egyszerre száz településen indul,

és az adott helyszínen öt-öt napon keresztül adnak segítséget az embereknek házról házra járva, vagy egy utcában, a falu központjában kihelyezett pultoknál.

A civil kampányban többek között elsőként

Baranya megye településein adnak segítséget az önkéntesek,

majd újabb kétszáz településen asszisztálnak a regisztrációhoz.

Kiemelt képünk forrása: pixabay.com