Adorján Rita erdőpedagógus a Madas László Emlékérem első kitüntetettje

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Madas László Emlékérmet a Pilisi Parkerdő Zrt. 50 éves jubileumi évében, 2019-ben alapította, azzal a céllal, hogy minden évben rangos elismerést kaphasson az év legjobbnak ítélt erdőpedagógus - írja a Mecsekerdő Zrt. honlapján.

Az idén először odaítélt díjat Adorján Rita, a Mecsekerdő nyugalmazott erdőpedagógusa vehette át, a környezeti nevelés terén végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként, az Erdők Hete nyitórendezvényén Mátrafüreden.

Nyugdíjba vonulásáig Adorján Rita volt az ország egyik elsők között létrehozott erdészeti erdei iskolája – Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskola és Erdő Háza – szakmai programjának kidolgozója. Vezetése alatt az erdei iskola hatékonyan, eredményesen, magas színvonalon működött. Ezen túl, a 24 évnyi erdőpedagógusi szakmai munkája során, nemcsak több ezer gyerek és fiatal, de több száz pedagógus látásmódját és tudását is formálta az erdőgazdálkodással és az erdészek munkájával kapcsolatban.

Értékteremtő, önzetlen munkájának méltó elismerése a Madas László Emlékérem.

Előző sztori

Balesetveszélyes kereszteződésre panaszkodnak a Hársfa úti lakók

Következő sztori

Részegen jelent meg az anya gyermekeinek láthatása során