Címlap Baranya Adventi konce...

Adventi koncerteket kínálnak a Pécsi Bazilikában

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Advent idején idén is lesznek hangversenyek a Pécsi Bazilikában, de hogy pontosan kik adhatnak koncertet még nem dőlt el. A Pécsi Egyházmegye szervezésében zajló programsorozatra várják a jelentkezőket.

A Pécsett működő zenészek, zenei együttesek november 5-ig jelezhetik részvételi szándékukat. Az egyházmegye által felkért szakmai szűri dönt majd arról, kik kapnak lehetőséget.

Az értékelési szempontok között elsődleges, hogy az adott program kötődjön az adventhez, az egyházhoz és a helyszínhez. A Pécsi Egyházmegye felhívásában arra is kitért, hogy a pályázók a hangverseny programjának kialakításakor a fókuszban az adventi ünnepkörhöz kapcsolódó zenei repertoárból válogassanak. A pontos részletek ITT olvashatóak.

A Pécsi Bazilikában hat adventi hangverseny lesz a tervek szerint november 28-e és december 17-e között, de a város templomai saját koncertet is szervezhetnek emellett.

Kiemelt képünk illusztráció.