Címlap Baranya Alkoholt is k...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Anyák napja alkalmával ismét a virágosoknál, kiváltképpen a közterületekre ideiglenesen kitelepült árusoknál ellenőriztek a NAV baranyai revizorai, akik a próbavásárlásokkor azt tapasztalták, hogy az adózók többsége eleget tett a nyugtaadási kötelezettségének, mindössze két esetben fordult elő, hogy a kereskedők nem adtak bizonylatot.

Az ünneplők egy részének a neves napon is szüksége van szíverősítőre, így a pénzügyőrök a fél szemüket ezen a napon is a jövedéki termékeken tartották.

Az egyik árusnál a művirágkínálat mellett fel is fedeztek fél tucat „tüskét”, amelyekről hiányzott a zárjegy, ezért azokat lefoglalták.

Az árus mégsem tekintheti magát vesztesnek, mert a kisüveges égetett szeszes italok ugyan odalettek, jövedéki bírságot is kell fizetnie, viszont a megvásárolt virágról kiállította a nyugtát, így a jelentősebb összegű mulasztási bírsággal nem kell számolnia.

Az ellenőrzések folytatódnak tovább, ezért érdemes figyelemmel kísérni az adótraffipax előrejelzéseit a koranyári időszakban, az idénygyümölcs-árusoknak és a rendezvényekre kitelepülő vendéglátósoknak is.