Az idei bajnokságon új autóval pirít oda Szauer Gergő, a mohácsi ralibajnok

//
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A koronavírus-járvány az autó-motor sportok világát is utolérte. Kevesebb versenyt rendeztek és a megtartott viadalok sem a megszokott formában zajlottak. Ennek ellenére a mohácsi ralifenegyerek, Szauer Gergő és navigátora, Kerék "Pisti" István szép eredményeket értek el. Erről és a jövőbeli terveikről mesélt Gergő a Rádió 1 magazinműsorában.

A mohácsi ralipilóta, Szauer Gergő

Kevesebb kilométer

Szauer Gergő elmondta, hogy összesen hat futamot tartottak meg a tavalyi bajnokságból, emellett a versenyek kilométereinek számát is csökkentették, tehát rövidebbek lettek a szakaszok.

Változó a teljesítmény, de panaszra nincs ok

A 32 éves mohácsi ralipilóta elmondta, hogy ugyan voltak olyan versenyek, ahol nem arattak hatalmas sikert, de összességében jól teljesítettek. Két kategóriában tavaly magyar bajnokok lettek a navigátorával.

Új autó, régi navigátor

Gergő a Rádió 1-nek elmondta, hogy gőzerővel készülnek az idei szezonra, jobb oldalán régi navigátora, Pisti diktálja az itinert. Idén viszont már új autóval vágnak neki a versenyzésnek. Maradnak ugyan a Fordnál, de egy fokkal komolyabb gép lesz alattuk. Egészen pontosan egy R5-ös Fordról van szó, ami a legmagasabb kategóriájú a raliautók között.

Pisti a navigátori ülésben

“Nagyon jó autóról van szó, minden benne van, ami a győzelemhez kellhet. Viszont az idei évünk most másról fog szólni”

Most nem a dobogó, hanem a célba érés a lényeg

Az idei évben úgy néz ki, hogy öt futamon vesznek részt Gergőék, ahol most az elsődleges cél, hogy célba érjenek.

– A raliban persze ez nem akarás kérdése, a műszaki hibától kezdve sok minden más is befolyásolhatja a végkimenetelt. De most elsősorban az új autót és közeget szeretnénk megszokni – mondta Gergő.

Úgy két-három évbe is beletelhet, mire megcélozzák a dobogót. Most számukra az a fontos, hogy felmérjék, mire lesznek képesek az új versenyautóval.

Hirdetés
Előző sztori

Eltűnt egy 60 éves férfi Pécsen

Következő sztori

Új videósorozatot indít a Pécsi Nemzeti Színház

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1