Címlap Baranya Con Spirito E...

Con Spirito Egyházzenei Fesztivál Pécsett is

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pécsen, Szegeden és Veszprémben kínál programokat idén a Con Spirito Egyházzenei Fesztivál, amelyet május 18. és 23. között rendeznek meg. 

A szervező Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. közleménye szerint az idei programsorozat keretében a korábbi évek hagyományaihoz méltó módon fennkölt dallamokkal töltik meg a templomokat, a közönség pedig újra személyesen, a nézőtérről élvezheti majd a hangversenyeket. Ezzel együtt, tették hozzá, élő, online közvetítések továbbra is elérhetőek lesznek. 

A rendezvény keretében az egyházzene kimagasló együttesei mellett liturgikus alkalmakra, különleges beszélgetésekre is sor kerül, de még egy online sétára is lehetőség nyílik a nézők számára a pécsi Püspöki Palotában Felföldi László pécsi megyéspüspök kalauzolásával.

A fesztiválon Vashegyi György, az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus május 22-én Pécsen, a Kodály Központban adja elő Conti Missa Sancti Pauli című szerzeményét és Vivaldi Gloriáját. A Bécsi Zeneművészeti Egyetem Choral Scholájának gregorián műsora május 19-én Pécsen lesz hallható.

A fesztivál egyik különlegességeként „Pécs a magyar Salzburggá változik egy estére” május 20-án, amikor egy koncerten öt orgona szólal meg öt kiváló művész és Sebestyén Márta énekművész közreműködésével. A pécsi bazilikában Nagy László Adrián, Kovács Szilárd Ferenc, Szamosi Szabolcs, Schallinger Foidl Artúr, valamint Kővári Péter foglal majd helyet a hangszerek királynője előtt. 

A rendezvény további részleteiről ITT tájékozódhat!

Kiemelt képünk forrása: filharmonia.hu.