Címlap Baranya Épülhet az új...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elkészült a kiviteli terv, amit jóváhagytak, így elvileg nincs akadálya, hogy elkezdődjön az új Duna-híd építése Mohácson. Az új híd Mohács és Újmohács településrészeket köti majd össze, déli oldalán pedig egy egyoldali, kétirányú kerékpárút is lesz. A beruházással kapcsolat teremtődik az 51-es számú főút és az M6-os autópálya között is.

Elkészült és jóváhagyták a kiviteli tervet, így zöld utat kapott Mohács két, a Duna által elvágott részét összekötő híd megépítése. A Speciálterv Építőmérnöki Kft. az új Duna-híd mellett az M6-os autópálya és az 51-es számú főút közötti úthálózat tervezésében is részt vett – számolt be a Magyar Építők.

A beruházással a két városrész kapcsolata szorosabbá válik, az átközlekedés pedig gyorsabb és egyszerűbb lesz, bár a dunai átkelést eddig biztosító komp a tervek szerint megszűnik.

Csatlakozás az M6-os autópályára, és a kerékpárosok is használhatják

Az új híd azonban nemcsak a mohácsi lakosoknak, illetve az arra közlekedőknek lesz nagy segítség az átkelésben, hanem az ország úthálózati fejlesztésében is jelentős előrelépés, mivel kapcsolatot teremt az 51-es számú főút és az M6-os autópálya között.

Az új híd déli oldalán helyet kap egy egyoldali, kétirányú kerékpárút, amely a helyi hivatásforgalmi kerékpározás, valamint a térség EuroVelo kerékpáros hálózatának része lesz.

Íme egy látványvideó a hídról:

További részletek ITT olvashatók.

(Fotók: Speciálterv)