Címlap Baranya Hétfőn is mot...

Hétfőn is motorra pattannak a pécsi Mikulások

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

December 6-án Mikulásnak öltözve pattannak motorra a Délvidéki Motorkerékpáros Kísérő és Polgárőr Egyesület tagjai, hogy pici csomagokat adományozzanak a gyerekeknek. Pécsett ez már a második ilyen kedves gesztus a motorosoktól. Legutóbb szombaton volt hasonló gurulás. 

Belvárosban a motoros Mikulások

December 6-án, hétfőn az Irgalmasok utcájában veszi kezdetét a nem hétköznapi motoros Mikulás-gurulás, amelyen az újonnan alakult egyesület mellett a NAV Baranyai Igazgatósága, a Baranya megyei Közterület-felügyelet és a Baranya Megyei Mentőszolgálat is részt vesz. Az esemény délután 14 órakor kezdődik és egészen 16 óráig tart. A csomagosztás a Nagy Lajos Gimnázium előtt lesz.

Az arra járó gyerkőcök az ajándékok mellett motorra vagy a mentőautóba is bepattanhatnak és a különböző technikákkal és felszerelésekkel is megismerkedhetnek.

Adomány és kedvesség a rászorulóknak

Vincze Tamás, az esemény szervezője elmondta, hogy az állami gondozásban lévő baranyai gyerekek is a helyszínen lesznek és szeretnék őket is “meglepni” egy kis aprósággal.

Számos pécsi cég támogatja a rendezvényt a háttérben (saját kérésükre szeretnének névtelenek maradni), ennek köszönhetően minőségi csokik, más finomságok és különböző üdítők kerülnek majd a csomagokba.

Ugyan a Mikulás-napi motoros felvonulás nem új keletű dolog Pécsett, de az újonnan alakult Délvidéki Motorkerékpáros Kísérő és Polgárőr Egyesület tagjai teljes mellbedobással készülnek a hétfői eseményre.

Ünnepekre is tartogatnak valamit

Az egyesület hetekkel korábban adománygyűjtésbe kezdett, amelynek köszönhetően rengeteg ruha, játék és élelmiszer gyűlt össze. Ezeket az adományokat az alapítvánnyal karöltve még karácsony előtt eljuttatják öt megyei település rászoruló családjai számára.

– Nagyon hálásak vagyunk mindenkinek, aki részt vesz a rendezvény szervezésében vagy az adományozásban. A járvány miatt kicsit eltávolodtunk egymástól, és ezen ez a cudar hideg sem segít – de szeretnénk kicsit közelebb hozni az embereket egymáshoz. Persze mindezt a járványügyi helyzet biztonságos keretein belül – mondta Vincze Tamás.

A Délvidéki Motorkerékpáros Kísérő és Polgárőr Egyesület nem polgárőr vagy egyéb rendfenntartó szervezet tagja, az egyesület jelenleg jótékonysági és segítő feladatokat végez. Az egyesület 2021 szeptemberében alakult.