Címlap Baranya Hogyan ünnepl...

Hogyan ünneplitek a szentestét? Pécsett ezekbe a csehókba is elnézhettek

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Első hallomásra furcsa szokás lehet, azonban sokak számára hagyománnyá vált kocsmázni szenteste. Ilyenkor a fiatalok az ünnepi vacsora után folytatják a baráti összejöveteleket. Hogy ennek mi az előnye és hátránya, azt mindenki döntse el maga. Tapasztalatból mondom. És hogy mely kocsmák lesznek nyitva karácsony este? Elmondjuk!

Karácsony este kocsmázás?

Két kezemen nem tudom megszámolni hányszor volt ebből otthon veszekedés nálunk. Pedig egy ártalmatlan és valójában teljesen normális „hagyományról” van szó. Miután mindenkinél lement az utolsó kanál halászlé és töltött káposzta, nem feltétlenül akarunk mi is nyugovóra térni. Nem beszélve azokról, akik valami oknál fogva nem tudnak hazalátogatni, miért is maradnának egyedül szenteste? A szeretet ünnepén elengedhetetlen a szociális érintkezés és van, akinek nem maradt más esélye, mint a haverokkal való kocsmázás.

Csalogány presszó

Évek óta már, hogy a közkedvelt Csalogány presszó teljes felkészültséggel várja az ünnepelni vágyó fiatalokat és korban tapasztaltakat. Sokan el sem hinnék, hogy ezen az estén szinte mindig telt ház van.

Rövid ideig, de robbanhat a Guinness a Glasgow-ban

forrás: Glasgow Pub&Café Facebook-oldala

Az angolszász italairól és kellemes hangulatáról ismert Glasgow is csatlakozik a karácsony este nyitva tartó kocsmákhoz, azonban ők csak este 8-ig lesznek nyitva. Így aki ledurrantana egy ünnepi Guinnesst, annak sietnie kell a halászlével. Azonban másnap már a szokott nyitvatartás lép érvénybe.

A Mozaiq szenteste ugyan nem, de másnap már nyitva

Az egykori 25 emeletes mellett található Mozaiq karácsony este zárva lesz, azonban 25-én és 26-án a pult gőzerővel fog üzemelni.

A többi helyet nem sikerült elérnünk, illetve sokan ki sem nyitnak ilyenkor.

Ti szoktatok szenteste kocsmázni?

Vagy tudsz olyan helyről ami nyitva lesz,és nem írtuk meg? Írd meg kommentben!