Címlap Baranya Idén a kis lé...

Idén a kis létszámú esküvőket kedvelik jobban a pécsi jegyesek

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Klotcz Edit huszonkét évvel ezelőtt nyitotta meg a Kloé Divatszalont, vállalkozása azóta is folyamatosan fejlődik.

A kis létszámú esküvő jellemzi az idei szezont

– Észrevettük, hogy a 2023-as idényben többen választják a sokkal kisebb, meghittebb esküvőket és ehhez arányosítják a ruhákat is. A Kloé Divatszalon stílusát és ízlésvonalát a letisztultság, könnyű hordhatóság és kényelem jellemzi. Alapból is ez a mi koncepciónk, de a menyasszonyok is előszeretettel keresik ezeket a darabokat – mesélte Edit, aki szerint nem mellesleg „bőrönd kompatibilisnek” kell lennie a ruhának, ugyanis sok pár egybeköti az esküvőjét egy egzotikus külföldi utazással, nászúttal.

Egyre többen választják a vásárlást a bérlés helyett

– Jó pár évvel ezelőtt sokkal inkább a bérlés volt a jellemző, de az elmúlt években egyre többen választják a vásárlást. Nagyon sokan rendelnek egyedi tervezésű ruhát, a sajátos esküvői koncepciónak vagy a menyasszony hangulatának, stílusának és egyedi kérésének megfelelően – mondta a Kloé Divatszalon vezetője.

Ritkaság lett a piros menyecskeruha

A menyecskeruhákat illetően felkapottabbak lettek azok a darabok, amelyek népies jegyeket tartalmaznak. Az egyedi piros szín mellé a fehér társul, vagy teljesen eltűnik és helyette színes-mintás, fehér-kék színű ruhákat választanak az arák.

Az árak széles skálán mozognak.

  • Kifutómodellek bérlése: 100.000-150.000 Ft
  • Előző évi kollekciós ruhák bérlése: 200.000 – 250.000 Ft
  • Legújabb kollekciós ruhák bérlése: 290.000 – 350.000 Ft

A magas árkategóriájú ruhákat rengeteg kézimunkával, nagyon exkluzív franciacsipkéből készítik.

– Ha valakinek van egy konkrét elképzelése és anyagi kerete a ruhára, akkor próbálunk abban a keretben mozogni, amit ő megad. Megmutatjuk, mi van a készleten, ami az ő büdzséjébe belefér. Ha minden megfelelő, akkor elkészítjük neki a ruhát – tette hozzá Edit.