Időközi önkormányzati választást tartanak vasárnap Mohácson

////
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A városban júliusban oszlatta fel magát a képviselő-testület, ezért a hétvégi voksoláson polgármestert és önkormányzati képviselőket is választanak a mohácsiak.

A testületi helyekre 28-an pályáznak, közülük nyolcat közvetlenül, egyéni választókerületben választanak meg, három képviselő pedig a kompenzációs listáról juthat a testületbe.

A polgármesterei tisztségre hárman pályáznak: a város jelenlegi vezetője, Csorbai Ferenc, aki a Változást Akarók Nemzedéke Közéleti Egyesület aspiránsaként indul. Pávkovics Gábor a Fidesz-KDNP, Bernáth Csilla pedig a Mi Hazánk Mozgalom jelöltjeként méreti meg magát.

A szeptember 27-i voksoláson a koronavírus-járványra való tekintettel kiemelten odafigyelnek az előírások betartására. A szavazóhelyiségbe csak egészséges embereket várnak, aki nem egészséges, annak van lehetősége mozgóurnát kérnie. A szavazóhelyiségben orrot és szájat eltakaró maszkot kell viselni, a szavazáshoz pedig az ott elhelyezett, és a Szavazatszámláló Bizottság által rendszeresen fertőtlenített tollat kérik használni.

Előző sztori

Szenzációs igazolás: a Barcelona szerződtet játékost a Rátgéber Kosárlabda Akadémiáról!

Következő sztori

Az önkiszolgáló kasszán át próbáltak lopni Pécsett