Címlap Baranya Idős bácsit é...

Idős bácsit ért kutyatámadás Kozármislenyben, kórházba kellett szállítani

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Fényes nappal rontott rá egy idős férfire és annak kis kedvencére egy elszabadult kutya Kozármislenyben. A támadásban a férfi és a sétáltatott kutya is megsérült. Mindkettőnek orvosi ellátásra volt szüksége – írta a Kozármislenyi Polgárőr Egyesület. Azóta a férfi jól van, a kutya is túlélte a támadást.

Szerda délután kérték a kozármislenyi polgárőrök segítségét a helyi művelődési háznál, mert egy idősebb férfit kutyatámadás ért. A férfihez először egy helyi lakos, majd a járőröző polgárőrök siettek, akik lapáttal elűzték a megvadult állatot.

– Miután a kollégák értesítették a mentőket és a rendőröket, sikerült elfognunk a kutyát is, majd a chip által beazonosították a mezőőrrel. Kiderült, hogy egy közeli cég telephelyéről szökött el. A gazdáját is megtaláltuk – mondta Tóth-Pördi Zoltán, a Kozármislenyi Polgárőr Egyesület elnöke.

Elzárták az ebet a telephelyen

Fotó: Kozármislenyi Polgárőr Egyesület

Ezután a kutya visszakerült a gazdájához és a cég telephelyén elzárták.

A rendőrség szabálysértési eljárásban vizsgálja az ügyet. Ilyenkor nézik azt is, hogy a megtámadott férfi hol és mennyire sérült meg, a sérülés foka ugyanis sok mindent befolyásol eljárás szempontjából – tudta meg a Pécs Aktuál.

A kozármislenyi polgárőrök: ott segítenek, ahol tudnak