Jusztina

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ismét piktogramokkal figyelmeztetnek a zebráknál

/

Újabb gyalogátkelőhelyeknél jelentek meg figyelmeztető piktogramok Baranyában

Egészen pontosan idén 40 új helyszínen festett fel ilyen jelzéseket megyeszerte a Baranya Megyei Baleset-megelőzési Bizottság. A cél, hogy a gyalogosok ne a mobiltelefonjukra figyeljenek, vagy a fülhallgatón hallgatott zenére, amikor átkelnek a zebrákon, hiszen így sokkal figyelmetlenebbek. A képernyő folyamatos nézegetése, valamint a zenehallgatás is elvonja a figyelmet a közlekedés többi résztvevőjéről, ami balesetveszélyes szituációkat teremthet.

Az akció keretében a piktogramokon kívül több helyen „Hajtva tilos, tolva szabályos” feliratú táblákat is kihelyeztek, amelyekkel a kerékpárosok figyelmét szeretnék felhívni arra, hogy a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen csak úgy mehetnek át szabályosan, ha leszállnak biciklijükről és áttolják.

Hirdetés

A baleset-megelőzési kampány célja, tudatosítani az emberekben azt, hogy a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeken ne a biciklin ülve menjenek át, és az átkelés közben ne használjanak mobiltelefont, valamint ne hallgassanak zenét a fülhallgatón keresztül.

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon

Hirdetés

Előző sztori

A szüreti időszakkal együtt itt a mustgáz veszély is!

Következő sztori

Ovisport programot indít a PVSK

Legutóbbiak innen: Baranya

bool(false)