Címlap Baranya Jól körbejárt...
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A NAV baranyai munkatársai a téli akcióban csaknem 120 helyszíni ellenőrzést végeztek, amelyeknél a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, és az áruk eredetét vizsgálták.

Az adóhatóság tájékoztatása szerint az ellenőrzések fókuszában a karácsonyi vásárra kitelepülők, a közterületeken alkalmi jelleggel árusítók, és a fenyőfaárusok voltak. A Széchenyi téri karácsonyi vásáron 14 ellenőrzött adózóbal egynél találtak szabálytalanságot, be nem jelentett alkalmazottat.

A vármegyében – több helyszínen – 53 alkalmi árus ellenőrzésekor négy adózó nem adott nyugtát, egy kereskedő pedig bejelentés nélkül foglalkoztatta a munkavállalóját. Az akcióban 25 fenyőfaárust ellenőriztek a hivatal munkatársai, mulasztás négy esetben volt, egy adózó nem adott nyugtát az ellenőröknek, egy adózónál igazolatlan eredetű árut találtak, egy adózó pedig bejelentés nélkül foglalkoztatta a munkavállalóit, valamint a korábbi napokra alkalmi munka helyett mezőgazdasági idénymunkára jelentette be őket.