Címlap Baranya Kétszáz gyerm...
Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Harmadik alkalommal szervezte meg a Baranya Vármegyei Önkormányzat a cipősdoboz-akcióját. Az összefogás eredményeként csaknem 200 doboz gyűlt össze, amelyeket a nagycsaládosokat támogató szervezeteken keresztül juttatnak el a hátrányos helyzetű pécsi és baranyai családokhoz.

Tartós élelmiszerekkel, játékokkal, ruhákkal teli csomagokat adott át Őri László Döme Szilárdnak, az Ormánsági Fiatalokért Egyesület vezetőjének. Döme Szilárd elmondta, hogy halmozottan hátrányos helyzetű családok ünnepét fogják szebbé tenni az ajándékokkal. Az Ormánságban minden évben több mint 15 településen várják a dobozokat a gyerekek.

Idén nem csak az Ormánságba kerülnek cipősdobozok. Őri László, a Baranya Vármegyei Önkormányzat elnöke közölte, hogy pécsi és baranyai nagycsaládosokat támogató szervezeteken keresztül juttatják el a leginkább rászorulókhoz az ajándékokat. Baranya lakosai szolidaritásból idén is jelesre vizsgáztak, mondta a vármegyei vezető, aki mindenkinek megköszönte a felajánlást.

A jótékonysági akciót a Baranya Segít Program keretében hirdette meg a Baranya Vármegyei Önkormányzat, amelyhez évről évre több szervezet csatlakozik.