Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Fél pár zokni, egy íróasztal sok felbontott levéllel és fotó a fiatalkori Mikulásról, amin az is látszik, milyen jól tud síelni – ez csak egy kis szeglete a Nagyszakállú pécsi szobájának, amit azért rendeztek be, hogy a gyerekekhez közelebb vigyék a Mikulás körüli misztikumot. És hogy mennyire sikerül elvarázsolni a kicsiket? Még egy-két felnőtt is mosolyogva mereng a nem mindennapi helyiség közepén. A MárkusZínháznál vendégeskedtünk!

Annyira kedves és annyira részletgazdag, hogy már-már a felnőtteket is a mese világába repíti a Pécsett, egész pontosan a MárkusSzínben látható kiállítás.

Itt javítja, csomagolja a játékokat a Mikulás. Immáron nyolcadik éve rendezik be a csöppnyi, de annál nagyobb hatást elérő szobácskát.

– Itt készíti, csomagolja az ajándékokat, itt mos fogat és itt is alszik a Mikulás, ha Pécsre érkezik a gyerekekhez – mondta a Mikulás ügyvivője, Lili.

Lili figyel a Mikulásra, hogy amikor Pécsre érkezik, mindene meglegyen

„Nálunk megleshetitek, amikor nincs itthon a Mikulás!”

A Mikulás szobáját az ablakon keresztül is meg lehet lesni, de aki kérdezősködne és bemenne, arra is van lehetőség. Ehhez viszont előzetes regisztráció szükséges, ITT!

Azért van kettő fogkeféje, mert az egyik utazó fogkefe. A két óra közül pedig az egyik „lassabban jár”

A Mikulás két hétig marad, szóval van idő belesni a szobába. A különleges tárlatvezetésen pedig az is kiderül, hogy mi a kedvenc sportja, hogy hívják a kedvenc rénszarvasát és hogyan tájékozódik az égen. De az egyik kedvenc válaszunk az, amikor

kiderül az is, hogyan tud egy éjszaka alatt minden gyermeknek ajándékot vinni.

Annyit érdemes még tudni a Mikulás dolgozójáról, hogy amikor hazaér, behúzza a függönyt. Ezért csak este 8 óráig pillanthattok bele a titkos életébe.

A páratlan zokni is szépen szárad a Mikulás szobájában
Ha ideje engedi, akkor válaszol a levelekre
A Mikulás is volt fiatal, ezen a képen őt látjuk. A háttérben pedig a csomagoláshoz szükséges kellékek
Itt piheni ki a fáradalmakat

Kedves Szülők!

Hamarosan jövünk egy videóval is, ha tetszett cikkünk,

kövessétek a Pécs Aktuált!