Címlap Baranya Megteltek a s...

Megteltek a szállodák Pécsett, a belvárosban 50 ezer forintért is vettek ki szobát

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Van olyan pécsi panzió, ahol már csak egy szoba maradt. Az is csak azért, mert betegség miatt visszamondták a foglalást. Húsvétkor a legnépszerűbb Harkány, de Pécsett is megteltek a szállodák az ünnepekre. A legolcsóbb szoba 8.000 forint egy éjszakára, de a magasabb minőséget képviselő, belvárosi szállodák 45-50 ezer forintért mentek el két főre.

Már szerdán érkeztek csoportok Pécsre. Igaz, ők nem szálltak meg a városban..

– Amerikai vendégek hajóval érkeztek Mohácsra. Ott kikötöttek és fél napra jöttek át Pécsre. Ilyenkor a Székesegyházat, a dzsámit és mauzóleumot nézik meg. Ha egész nap itt vannak, akkor még kimennek a Zsolnay Negyedbe – mondta el Máltesics Norbert. Az Irány Pécs! tourinform iroda vezetője hozzátette: húsvét vasárnap Németországból is várnak majd csoportot, akik 3-3,5 órát töltenek a városban.

Örülhetnek a pécsi szállodák, panziók: minden szállás elkelt már két héttel ezelőtt

Forrás: Palatinus Boutique Hotel

– Húsvétkor a legtöbb turista belföldről érkezik és 2-3 éjszakát tölt el Pécsett – mondta Bojcsev András. A Palatinus Boutique Hotel igazgatója hozzátette: a magas kategóriájú szállodák átlagárai 47-50 ezer forint között mozogtak, amit ki is fizettek a vendégek.

A januárban nyílt kertvárosi, Rózsa panzióban is teltház van. – Egy négyágyas szobánk maradt kiadó, az is csak azért, mert betegség miatt visszamondták. A többi tele van. Rengeteg tálat is rendeltek tőlük, 120 főre főzünk Húsvétkor – mondja a Rózsa Panzió vezetője.

Átlagban 25-30 ezer forint/éj egy szoba

– De lehet olcsóbban is megszállni Pécs környékén. A zarándokszállások, kollégiumi férőhelyek és a magánszállások 8.000 fő/éjszakáért kaphatók – mondta Máltesics Norbert.

A wellness miatt Harkány népszerűbb

– Több ezren is érkeznek ilyenkor Pécsre és a környező településekre. A wellness szolgáltatások miatt Harkány a legnépszerűbb célpont ilyenkor – tette hozzá Máltesics Norbert. Az Irány Pécs! Széchenyi tér 1. szám alatti irodában külön prospektusokkal várják az érdeklődőket.

Az Irány Pécs! iroda nyitvatartása az ünnepek alatt:

Nagypéntek 9:00 – 17:00

Szombaton 9:00 – 14:00

Vasárnap, hétfő zárva