Gellért, Mercédesz

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem kötelezik otthoni munkavégzésre a cégeket, Magyarországnak működnie kell!

/

Az a veszély, ami a gazdaság leállásából következhet, az ma még az egészségügyi kockázatnál is lényegesen nagyobb lehet - hangsúlyozta Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteki sajtótájékoztatóján elmondta: nem kötelezik otthoni munkavégzésre a cégeket. Viszont az idősekre most is nagyon kell figyelni. A 70 év feletti, cukorbetegek, daganatos és krónikus betegek munkába, közösségbe járásét érdemes kerülni. 

Az egészségügy felkészült a második hullámra. A tesztektől a mobil kórházig minden rendelkezésre áll a védekezésre – számolt be róla Gulyás Gergely. Miniszterelnökséget vezető miniszter hangsúlyozta:

nem engedhetjük meg, hogy tönkretegye a normális életet, a közoktatást és a munkahelyeket a járvány!

Magyarországnak működnie kell!mondta Gulyás Gergely

A nyári hónapokban beigazolódott, hogy a vírust legtöbben külföldről hurcolják be Magyarországra, ezért is zárták le a határokat. Ezt továbbra is fenntartják.

Hirdetés

Azt kérik azonban, hogy vegyük komolyan

– szociális védőtávolság, 1.5 méter betartását
– a maszkviselés szabályait

Oktatás megindult, de a fertőzési szám magas

Péntekre újabb rekord dőlt meg, 700 feletti fertőzés számot regisztráltak – mondta Gulyás Gergely. A miniszter azonban hozzátette: szerencsére a halálozási arány nem nőtt. Ennek oka, hogy a legtöbb beteg a fiatalok körében kerül ki.

Orbán Viktor: ingyenes lesz az influenza elleni oltás

Orbán Viktor péntek reggel, a Kossuth Rádióban elmondta, hogy egységes, hatósági áras lesz a koronavírusteszt ára is, valamint az influenza elleni oltást ingyenesen biztosítják. Ennek részleteiről azonban a következő napokban ígértek tájékoztatást. Az biztos, hogy egy teszt nem lehet 30 ezer forintnál több – ezt már Gulyás Gergely mondta újságírói kérdésre a pénteki sajtótájékoztatón.

A kormány célja az, hogy mindent biztosítsanak, ami a védekezéshez kell.

10 ezer milliárd forint van a védekezésre

Ebből az összegből már 791 milliárd forintot elköltöttek a járvány elleni védekezés, de a gazdaságpolitikai intézkedésekre (adócsökkentés, szociális intézkedésekre) 409 milliárd forintot, gazdaságpolitikai élénkítésre 1798 milliárd forintot költöttek. Fizetési moratórium 3000 milliárd forint idei fizetési kötelezettség elhalasztását eredményezte, amivel sok cég élt is ezzel a lehetőséggel.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter teljes sajtótájékoztatója:

Kormányinfó (2020. szeptember 11.)Közzétette: Magyarország Kormánya – 2020. szeptember 11., péntek

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon

Hirdetés

Előző sztori

Maszkviselésre kéri a szurkolókat a PMFC

Következő sztori

Többnyire mérsékelt marad a légmozgás

Legutóbbiak innen: Baranya

bool(false)