Címlap Baranya NEM SZÉP! Alg...

NEM SZÉP! Algás vízben edzenek Pécsett az olimpikonok, ígéret van a megoldásra!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ez sajnos nem zöldítési akció Pécsett, hanem szomorú tény az egyetlen 50 méteres medencénkről. Úgy bealgásodott a Hullámfürdő benti medencéje, hogy abba már rajzolni lehet! A PSN Zrt. elnézést kér mindenkitől, akinek kellemetlenséget okozott. A medence algásodása hosszú folyamat volt, dolgoznak a megoldásán - mondták a Pécs Aktuálnak.

„Egy kis túlzással már nem látni az alját annak a medencének, ahol Kenderesi Tamás és Konkoly Zsófia edz! Egészen elképesztő állapotok uralkodnak Pécs egyetlen 50 méteres medencéjében, a Hullámfürdőben. Hogy történhet ilyen, amikor olimpikonok, világbajnokok medencéjéről beszélünk? Szomorú és dühös vagyok!” – írta a Pécs Aktuál egyik olvasója.

Nem, ez nem egy tó. Így fest most a Hullámfürdő (Olvasói fotó)

Zöld a víz, helyenként nemi szervek díszítik a medence alját

Bár hivatalos tájékoztatást még nem adott ki a Pécsi Sport Nonprofit Zrt., az értetlenkedő úszókat úgy tájékoztatták, több hete már, hogy

elromlott a medence porszívója, aminek javítását azonnal megkezdték – mondták

– A porszívót az országban csupán egy helyen tudják javítani. A meghibásodás után el is küldtük Budapestre, ahonnan hetekig nem kaptunk érdemleges választ. Ezután a vezetőség egy új porszívó beszerzésén kezdett gondolkozni. Olyan porszívót kerestünk, ami belefér a keretbe – közölték a Pécs Aktuállal. Most erre a porszívóra várnak, ami holnap, azaz június 29-én megérkezhet! (Egyébként a vezetőség korábban kért egyet a Nevelési Központból, de azzal sem sikerült orvosolni a problémát.)

A víz minősége jó, külleme addig nem változik, amíg nem porszívózzák ki

– Ha megérkezik a porszívó, azonnal megkezdjük a takarítást – mondták lapunk érdeklődésére, hozzátéve, hogy még egy kis türelmet kérnek a csobbanni vágyóktól.

„Elnézést szeretnénk kérni azoktól, akiknek kellemetlenséget okoztunk!”

– közölte a Hullámfürdőért felelős PSN Zrt.

Az eltelt idő alatt azonban – ez körülbelül 2 hónap volt – az algásodás már olyan mértéket öltött, hogy egy-két szerelmes üzenet mellett nemi szervek is kirajzolódnak a medence alján. A nagy tüdővel megáldott úszók így fejezték ki véleményüket. A kreatív oldala mellett azonban ott van egy rendkívül szomorú üzenete is ennek az egésznek:

– Ezek szerint ennyit érnek a pécsi olimpikonok? – tette fel a költői kérdést olvasónk.

Zöldeskékben pompázó medence a pécsi olimpikonoknak! Fotó: olvasói fotó

Most viszont még ilyen víz várja a pécsi sportolókat a nyár közepén!

Az ügyben a Hullámfürdő üzemeltetéséért felelős PSN Zrt. azt is közölte, hamarosan hivatalosan is tájékoztatják a az úszni érkezőket a helyzetről.

A város vezetőjének, Péterffy Attilának azért elküldjük kérdéseinket. Ő ugyanis – szemmel láthatóan – mindig szívén viseli a sportolók karrierjét és örül a pécsi érmeknek! Arra vagyunk kíváncsiak:

  1. Vajon tájékoztatták őt a Hullámfürdőben kialakult helyzetről?
  2. Miért hagyták, hogy két hónap alatt ilyen mértékű algásodás lépjen fel?
  3. Ha be kellett volna zárni a pécsi Hullámfürdőt, akkor hol máshol tudnak úszni az olimpikonjaink?
  4. Hogy áll most a pécsi akvapark ügye?
Fotó: Péterffy Attila Facebook-oldala

FRISSÍTVE:

Cikkünk megjelenése után honlapján közleményben tudatta a PSN, hogy az algásodás a vízminőséget nem befolyásolja, csupán esztétikailag jelent problémát.

A vízminőség hatósági ellenőrzése folyamatos. A meghibásodott medenceporszívó javításáról haladéktalanul gondoskodtunk, azonban sajnos néhány nap után azt a visszajelzést kaptuk, hogy a berendezés nem javítható. Ezt követően megrendeltünk egy új medenceporszívót, ami a holnapi napon érkezik meg a Hullámfürdőbe

– írták.