Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Húsvét előtt mi is szívesebben foglalkoznánk a tojások festegetésével, de érdemben most sem kaptunk arra választ, miért hívogatja Pécs polgármestere a pécsieket az "akkumulátorgyárral" kapcsolatban az ünnep előtt.

Előzmény: pár napja egy fővárosi számról keresik a pécsieket azzal kapcsolatban, akarják-e, hogy a városban akkumulátorgyár telepedjen le, mert Pécs polgármestere elkötelezett abban, hogy megvédje a vizeket és a környezetet – szól a kampány a telefonban. Erről a kérdéskörről egyébként már egy hónappal ezelőtt döntött a városvezetés: Pécsre nem jöhet ilyen gyár. Szóval látszólag teljesen értelmetlenül telefonálgatnak…

A Pécs Aktuál arra volt kíváncsi, amire sok pécsi is egyben! Akkor tehát miért és mennyiből faggatják a helyieket? Jó hír, hogy kaptunk választ a levelünkre. Mondjuk egy picit elszomorodtunk azon, hogy milyen stílusban – hiszen ezt akárki feltehette volna Péterffy Attilának. A kérdéseket szó szerint közöljük, a válaszok csupán ezek voltak: NEM TUDJÁK, NINCS ILYEN!

1/ Ki fizeti a telefonhívások költségeit?

2/ Mennyibe kerül ez a “kampány”?

3/ Mi szükség van a telefonokra, különös tekintettel arra, hogy a témát már lezárta az önkormányzat a napokban meghozott határozatával, amely szerint Pécsett nem lehet akkumulátorgyár?

4/ Olvasóink közül többen is azt állították, nem adták meg a telefonszámukat, mégis kaptak hívást Péterffy Attilától. Milyen adatbázis alapján hívják fel a pécsieket?

5/ Meddig tart a “kampány”, hány hívást terveztek/vásároltak?

6/ A nyomógombos válaszok alapján milyen eredményt lehet eddig megállapítani?

Nem tudjuk.
7/ Bármilyen, Önök szerint fontos, releváns, témába vágó információt megköszönünk.

Nincs ilyen.

7 kérdésre tehát két „válasz” jött: nem tudjuk, nincs ilyen

– írták.

Mindezt (is) köszönjük minden érdeklődő pécsi polgár nevében.

Érdekesség még, hogy a kampány az önkormányzati lap hasábján is megjelent. A szöveg ott is hasonló:

KORÁBBAN ITT ÍRTUNK ERRŐL: