Szereted a Punnany-féle életérzést? Akkor érdemes odafigyelni a Made in B-re

//
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az országban egyedülálló módon a Pécs Aktuál elindította saját online rádióját, ahol csak pécsi zenészek és zenekarok muzsikáit élvezhetjük egész nap, mindezt reklámok és megszakítás nélkül! Ennek kapcsán elkezdtük felkeresni a pécsi zenészeket, hogy mutassák be magukat. Íme a Made in B.

 

Négy éve dübörög a hip-hop meg a pop

A Made in B nevezetű pécsi együttest a Szentgyörgyváry testvérek, Bertalan és Balázs alapították, akikhez idővel a mindig mosolygós Horváth Lejla is csatlakozott. Egytől egyig pécsiek és nem mellesleg már egy család is. Ugyanis Lejla és Balázs gimnáziumi évek óta egy pár.

“Mi egy család vagyunk. Berci az öcsém, Lejla pedig a feleségem, akivel egy osztályba jártam és hát összemelegedtünk”

– mesélte el kedélyesen Balázs.

Hatás és ráhatás

Stílusukban a ma egyre divatosabb pop zenével kevert hip-hop vonalán mozognak.

A kezdeti években Balázs, az egyik alapító tag rengeteg Punnany Massif-ot hallgatott és elmondta, hogy nagy hatással volt rá a mára országosan ismert, pécsi banda. A pozitív, nyári hangulatot sikerült jól megfogniuk a fiatal zenészeknek.

Haladnak az úton

Balázs elmesélte, hogy most már csak saját dalokat játszanak, amelyekkel kitudnak tölteni egy egész órás blokkot. Ha rá kellene húzni még egy fél órát a bulira, akkor szoktak visszanyúlni korai feldolgozásaikhoz.

– Balázs csinálja a zenei részét, a szövegírást pedig éppen az, akit megszállt az ihlet – tette hozzá Bertalan.

“Meg persze van olyan is, hogy kiülünk este a teraszra, kitaláljuk a témát, bontunk mellé egy sört és akkor összerakjuk azt amit kell. A 4 Akkord lényegében így készült.”

Számomra az a legfontosabb cél a zenénkkel, hogy másokat megmozgassunk és örömet szerezhessünk vele – tette hozzá végezetül Bertalan.

Hirdetés
Előző sztori

Novák: újabb szintre lépett az otthonteremtés

Következő sztori

Borzalmas! Kukába dobtak egy kölyökkutyát Komlón

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Live Pécs rádió
Rádió 1