Címlap Baranya Támogassuk a ...

Támogassuk a helyit! A vállalkozások túlélése a cél

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pécsen indult az a kampány, melyre most a PTE is meginvitálja a város lakóit. A Heti1Hely névvel induló program célja, hogy az emberek a helyi vállalkozókat támogassák a túlélés érdekében. Magát a kezdeményezést a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara indította el. És, hogy miként segíthetünk most? Elmondjuk!

 

Hetente egyszer vásároljunk „helyit”

A PTE és az iparkamara arra hívja fel a lakosság figyelmét, hogy hetente legalább egyszeri alkalommal vásároljanak – akár rendelés formájában – a helyi éttermekből vagy vegyenek igénybe egy helyi szolgáltatást. Mindezt annak népszerűsítése mellett.

A kampányt támogatók úgy vélik, hogy a résztvevők népszerűsítésének hatására segíthetik a helyi vállalkozók fennmaradását – forgalmat is képesek generálni ezzel az összefogással.

A céljuk, hogy a helyi vállalkozások megtarthassák dolgozóikat.

Külön facebook oldalt és készítettek a kampány népszerűsítésére, ahol maguk a vállalkozások is részt vehetnek! Ezen az oldalon termékeiket és más szolgáltatásikat is áruba bocsájthatjuák.

Aki vállalkozóként szeretne csatlakozni a Heti1Helyi platformjához, az alábbi linken teheti meg.

– A #Heti1Helyi elnevezés minden helyi termék és szolgáltatás vásárlására való buzdításban használható lesz a továbbiakban, legyen szó gasztronómiáról, egyedi termékről, szolgáltatásról, és nem csak Pécsre, de egész Baranyára. A Kamara #Heti1Helyi kampány facebook oldaláról egyenesen, a vállalkozók által a saját facebook profiljukon megfogalmazott ajánlatra irányítja a vásárlót, érdeklődőt – áll az UnivPécs oldalán.