Címlap Baranya Tavaly volt o...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Évértékelő állománygyűlést tartott március 18-án a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A rendezvényen Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója is részt vett.

Az évértékelőn megjelentek a vármegyei vezetők, valamint a társ és rendvédelmi szervek vezetői is. A résztvevők először megtekintették az igazgatóság 2023-as tevékenységét összefoglaló kisfilmjét, majd Karsa Róbert tűzoltó ezredes igazgatóhelyettes szakterületenként haladva, részletesen bemutatta az elmúlt év legfontosabb eseményeit és beszámolt az elvégzett feladatokról. Tűzoltósági szakterület szempontjából kiemelkedő volt a 2023-as év, hiszen soha nem látott mennyiségű műszaki mentésre került sor a tavalyi évben. Erre főleg az időjárási szélsőségek miatt volt szükség: a kiemelt események között a február 4-i szélvihar a legjelentősebb, hiszen aznap csaknem ötszáz riasztás érkezett Baranya vármegyében.

Az igazgatóhelyettes beszélt többek közt a tavalyi év legfontosabb gyakorlatairól, a törökországi földrengés után beavatkozó baranyai HUNOR-tagokról, az igazgatóság legújabb eszközeiről és járműveiről, az ellenőrzések tapasztalatairól és a baranyai állomány létszámáról is. Ezt követően röviden beszélt az idei év fő feladatairól, majd zárásként megköszönte az együttműködést a jelenlévő és más közreműködők részéről is.

(Forrás: Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, fotó: Horváth Nikolett Csilla tűzoltó főhadnagy)