Címlap Baranya Tolató autók ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság útjain augusztus 21-e és 27-e között összesen 51 baleset történt, amelyek közül 12 személyi sérüléssel végződött. A sérüléses balesetek során heten könnyű, öten pedig súlyos sérülést szenvedtek.

A balesetek okai főként a szabálytalan kanyarodás, az elsőbbség meg nem adása és a követési távolság be nem tartása voltak. A héten kiemelten ellenőrzi a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság az irányváltoztatás és kanyarodás szabályainak a megtartását.

Az elmúlt héten több kerékpáros és segédmotoros-kerékpárral közlekedő személy is elesett, és megsérült. Egy járművezető elaludt, majd összeütközött a szemből érkező autóbusszal. Egy balra kanyarodó autós nem adott elsőbbséget egy motorkerékpárosnak, ezért frontálisan ütköztek. Egy másik járművezető későn észlelte a zebrán áthaladó gyalogost, és elütötte. Parkolóban két baleset is történt: egy tolató személygépkocsinak ütközött egy kerékpáros, illetve egy szintén hátramenetet végző jármű ütött el egy gyalogost.

(Fotók: Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság)