Címlap Baranya Vadonatúj, né...

Vadonatúj, négycsoportos bölcsőde épül Kozármislenyben

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Új, négycsoportos bölcsőde épül több mint félmilliárd forintból Kozármislenyben - közölte a Baranya Megyei Önkormányzat.

A beruházás több mint 540 millió forintos forrásából, a megyei önkormányzat konzorciumi együttműködésével valósul meg, és a napokban kezdődött meg és 2022 tavaszáig tart.

A kisvárosban folyamatosan nő az igény a bölcsődei ellátásra, a pécsi agglomeráció legnagyobb települését egyre több fiatal családos választja a csendes, kertvárosias hangulat miatt.

Az új létesítmény a város legújabb lakóövezetének központjában áll majd. Az új, 56 személyes, magas energiahatékonyságú és akadálymentes, több mint 700 négyzetméter alapterületű, kétszintes és bővíthető intézmény négy csoportban várja majd a gyermekeket 2022 tavaszától.

A közleményben Hoppál Pétert (Fidesz), a térség országgyűlési képviselőjét idézve azt írták, hogy az elmúlt tíz év kormányzati intézkedéseinek köszönhetően jelentősen nőtt a házasságkötések száma és a gyermekvállalási kedv, mindezeknek köszönhető a beruházás és a helyi iskola jelenleg is zajló, mintegy hétszázmillió forintos fejlesztése.

Őri Lászlót (Fidesz–KDNP), a megyei közgyűlés elnökét idézve azt emelték ki, hogy a projekt része a nagyszabású megyei bölcsőde- és óvodafejlesztési programnak. A cél, hogy minden gyermek a kor igényeinek megfelelő körülmények között nevelkedhessen.