Címlap Baranya Már megint: e...

Már megint: elöntötte a víz Baranyát!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Rekordmennyiségű csapadék hullott szombaton Vásárosdombón, de egész Baranyában sok eső esett, több helyen forgalomkorlátozással is találkozhatunk!

Vásárosdombón július 17-én 103 mm csapadék esett 24 óra alatt, számolt be az Időkép szombaton este. Baranya megyét sem kerülték el a viharok. A délutáni órákban többfelé is felhőszakadással érkeztek a zivatarok.

A csapadék jelentős része, nagyjából 90 mm a délután folyamán esett.

Ennek hatására a csatornák, vízelvezetők megteltek vízzel, helyenként vízátfolyások és villámárvizek is kialakultak a megye más pontjain is.

Az Útinform tájékoztatása szerint a nagy mennyiségű csapadék miatt több helyen kell vigyázniuk a közlekedőknek Baranyában:

  • a 6-os főúton, Szentlőrinc közelében, a 213-as és a 214-es km között a heves esőzések miatt nagy mennyiségű sár ömlött a burkolatra. Balesetmegelőzési okokból az útszakaszon 60 km/h-s sebességkorlátozást vezettek be.
  • a 611-es főúton, Vásárosdombó és Kaposszekcső között kiöntött a Sárádi patak. Félpályás korlátozást vezettek be.
  • szintén a 611-es főúton a Dombóvár és Sásd közötti szakaszon a heves esőzések miatt vízátfolyások nehezítik a közlekedést. Azt tanácsolják, aki teheti kerülje el ezt a szakaszt.
  • hasonló a helyzet, az Oroszló-Szentlőrinc összekötő úton a 19-es km-nél. Ott a Bükkösd  Hetvehely közötti szakaszon kell sebességkorlátozásra számítani.
  • Nyugotszenterzsébet határban, a Szabadság utcában szintén iszapos esővíz került a burkolatra. Bár forgalomkorlátozást nem vezettek be, az út felülete csúszós lehet!  

Az aktuális közlekedési információkról ITT lehet tájékozódni!

Kiemelt képünk forrása: idokep.hu.