Címlap Baranya SZÍNFALAK MÖG...

SZÍNFALAK MÖGÖTT: Mehringer Marci elhúzta a függönyt, és elmesélte nekünk hogyan élte meg a 2021-es X-faktort

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A 19 éves pécsi Mehringer Marcell élete közel fél éve vett 180 fokos fordulatot. A Leőwey Klára Gimnázium tehetséges volt diákja jelentkezett az

RTL-Klub 2021-es X-faktor tehetségkutató műsorába,

ahol több fordulón keresztül bebizonyította kitartását, kreativitását és énekesi tehetséget.

Marci mindig is zenéléssel és dalszerzéssel szeretett volna foglalkozni. Egészen kiskora óta élete szerves részét képezi a zenei művészet. Itt Pécsett nőtt fel és tanult meg énekelni Radóczy Jusztinánál, akivel a mai napig nagyon jó baráti kapcsolatot ápolnak.

Mehringer tudja, hogy ez a szakma és a sikerhez vezető út rögös és tele van akadályokkal, de őt ez sem állította meg, hogy jelentkezzen az X-faktorba.

– Sokan ösztönöztek, hogy próbáljam ki magam, mások mellett a barátaim és a családom. Emellett a pécsi zenei élet és a sok koncerten való részvétel is mindig arra ösztökélt, hogy én is a színpadon akarjam tudni magamat. Mindig is volt bennem egyfajta exhibicionizmus, mindig volt bennem vágy a közlésre. Tudtam, hogy az X-faktor színpadán meg tudom mutatni magamat, és megismernek az emberek. Be szerettem volna indítani a zenei karrieremet, gondoltam adok magamnak egy esélyt a tehetségkutató által – nyílt meg nekünk a fiatal énekes.

Marci elmúlt hónapjai közel sem voltak egyszerűek. A nap minden percében dolgoztak és gyakoroltak az élő adásra. Egy-egy próba között, a szabadidejében sem pihent meg, hanem kihasználta a fennmaradó idejét

Dalszerzésre!

Marci ezen válaszán nagyon meglepődtünk:

-Az X-Faktor előtt nem vettem részt tehetségkutatón, eleinte nem hittem az ilyen műsorok erejében. Sokáig gondolkodtam, hogy vajon elinduljak-e, de talán most alakult úgy az életem, hogy kapjak az alkalmon. Összességében nagyon pozitív csalódás volt és minden percéért hálás vagyok, nagyon sokat tanultam itt. – nyilatkozott őszintén a fiatal fiú.

Mentora, ByeAlex és Marci között nagyon mély, baráti kapcsolat alakult ki.

A közös munka – amely néha telefonon, de inkább személyesen történt- nagyon gördülékenyen zajlott közöttük.

Azt mondhatom, hogy  a köztünk lévő viszony túlmutat a mentor és diákja közötti kapcsolaton

mondta Marci.

Az X-Faktor nézői tudják, hogy Marci leginkább popdalokat adott elő az élő show-ban, ezért is volt mindenki meglepődve, amikor ehelyett rock ‘n’ roll-dalt adott elő. Mint kiderítettük Marci az X-faktor előtt

kizárólag rock ‘n’ rollal foglalkozott.

Mentorával, ByeAlexszel közösen döntöttek az új előadásmódban, ami úgy tűnik be is vált és nagyon tetszett az embereknek és a mentoroknak, de sajnos ez nem volt elég a TOP3-ba jutáshoz.

Marci X-faktoros pályafutása lezárult, ő mégis emelt fejjel távozott a stúdióból.

– Nagyon sok értékes embert ismertem meg, akik szerintem a segítségemre lehetnek abban, hogy együtt egyengessük az utamat. A jövőben szeretnék kiadni minél több saját dalt, idővel egy albumot is, és az egyik nagy álmom körbe koncertezni egész Magyarországot – mondta Marci.

Tudtad? Pécs összes pubjában láthattuk fellépni Marcit, kisebb-nagyobb rendezvényeken.

Kiemelt kép forrása: RTL Sajtóklub: Mehringer Marcell