A boltok újranyitásáról tárgyal a kormány

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Orbán Viktor kormányfő a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával tárgyalt a koronavírus-járvány miatti szabályokról.

Ma a kamara képviselőjével tárgyalhattunk. Harcosak, újranyitást akarnak. Boltok, szolgáltatások és általában az élet kereteinek, természetes kereteinek helyreállítását kívánják, és igazuk is van. De azt is meg kell érteniük, hogy az életvédelem szempontja az első. Amíg minden 65 év fölötti, oltásra regisztrált honfitársunkat nem oltottuk be, addig az újraindítást nem kezdhetjük meg, hiszen ők közvetlen életveszélyben vannak

– közölte Facebook-oldalán a kormányfő.

A kormány elfogadta a kamara több javaslatát, amelyek észszerűsítést és árnyaltabb szabályozást céloznak meg. A szervezet kérte, hogy a boltok esetében általános zárás helyett a négyzetméter-alapú korlátozásra térjen át a kormány, és külön szabályozást is javasoltak a plázákra. Orbán Viktor hozzátette: ezekről holnap tárgyal a kormány.

Előző sztori

Sok gyorshajtó okozott balesetet Baranyában

Következő sztori

Pusztít a brit vírusmutáns Magyarországon

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1