A szomszédos országoknak ajánl hazánk vakcinát

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A határok mentén élők is felvehetik a koronavírus elleni védőoltást Magyarországon – közölte kedden a kormányzati portál.

Hazánk a magyar lakosság, valamint a külhoni magyarok védelme érdekében kiterjeszti a védettek körét közvetlenül a magyar határok mentén élőkre is függetlenül attól, hogy magyar vagy nem magyar állampolgárok.

Románia számára Temes, Arad, Bihar és Szatmár megye lakosainak, Ukrajna számára Kárpátalja lakosainak, Szerbiában a nyugat-bácskai, az észak bácskai, és az észak-bánsági körzetnek, Horvátországban Muraköz, Kapronca-Körös megye, Verőce-Drávamente megye és Észak-Baranya megye lakosainak, Szlovéniában a Mura menti régiónak, Ausztriában Őrvidéknek (Burgerlandnak), Szlovákiába a pozsonyi, nagyszombati, nyitrai, besztercebányai, kassai kerületeknek szól a felajánlás.

Az oltásra az ott élő 18 év feletti magyar és nem magyar állampolgárok is jogosultak, akik kijelölt határátkelőhelyeken léphetnek majd be az országba és kijelölt oltópontokon vehetik majd fel az oltást júliustól. 

Regisztrációjuk az oltóponton fog történni. A vakcinák között nem válogathatnak, csak a felajánlott vakcinákra lesznek jogosultak.

A részleteket szabályozó kormányrendelet hétfőn jelenik meg a Magyar Közlönyben.

Kiemelt képünk illusztráció.

Előző sztori

Csoda Sellyén: Budapestről költözött az Ormánságba Mozsgai József, hogy “limuzinokkal” foglalkozzon

Következő sztori

Megváltozik néhány napra a parkolási rend a pécsi belvárosban

Pécs Aktuál rádió
Best FM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1