Csaba

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az esetleges mellékhatások miatt várat magára a vakcina

/

A koronavírus elleni védőoltás előállítását leginkább az adminisztráció felgyorsításával lehet siettetni - mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ laborvezetője szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Hirdetés

Kis Zoltán elmondta, a vakcina előállítása rendkívül szigorú protokoll szerint történik, s időigényes az immunválasz és a kísérletben részt vevők felkutatása is. Az adminisztráció felgyorsítása alatt a virológus azt értette, hogy miután a kísérleti eredményeket beküldik a hatóságnak, az akár néhány nap vagy hét múlva engedélyezheti a kísérletek folytatását.

Hangsúlyozta, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és számos kutató is azon az állásponton van, nem valószínű, hogy az év vége, a jövő év eleje előtt sikerüljön kifejleszteni, engedélyeztetni és legyártani a védőoltást. A virológus kitért arra, hogy kiemelt kérdés az esetleges mellékhatások felkutatása, ezért azokat, akik a már zajló kísérletekben részt vesznek, hosszú hónapokig figyelni fogják.

Hirdetés

Előző sztori

Már több mint 100 ezer munkavállalón segített a bértámogatás

Következő sztori

Ötmilliárd forintos pályázat indul elektromos autók és robogók vásárlására

Legutóbbiak innen: Egészség