Baranyába is megérkezett egy oltóbusz

//
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Ászár, 2021. április 29. A honvédség oltóbusza Ászáron, a közösségi ház udvarán 2021. április 29-én. MTI/Szigetváry Zsolt
A lakosság átoltottsági szintjének rövid időn belüli emelését is segítik az oltóbuszok az aprófalvas térségekben - mondta a Baranya megyei kormánymegbízott szerdán újságíróknak Mágocson, ahol a Honvédelmi Minisztérium oltóbusza végezte a helyiek és a környéken élők immunizálását.

Csaknem kétszáz ember kaphat oltást

Horváth Zoltán elmondta, szerdán Baranyában Mágocson egy oltóbusz teljesít szolgálatot, segítségével mintegy 180 előzetesen regisztrált, a településen és a környékbeli falvakban élő oltásra váró ember kapja meg a koronavírus elleni vakcinát.

Baranya aprófalvas térszerkezetű megye több mint háromszáz településsel, így – bár nagyon sok kórházi és járóbeteg-oltóponttal fedik le a területet – bizonyos tájegységeken fél vagy akár egy órába is telhet az embereknek, hogy eljussanak egy egészségügyi intézménybe – mondta a kormánymegbízott. 

A megye más térségeiben is megjelenhet a busz

Horváth Zoltán elmondta: a tapasztalatok alapján a későbbiekben Baranya más térségeiben is megjelenhet az oltóbusz, például a Dráva folyó mentén, az Ormánságban is jelentős segítséget jelenthet a szolgáltatás abban, hogy az emberek megkaphassák a vakcinát.

Mágocson az oltásra regisztráltak szerdán előre egyeztetett időpontban, pontos beosztás szerint, átlagosan hárompercenként kapják meg a vakcinát.

(MTI, fotó: Szigetváry Zsolt)

Előző sztori

Sánta Viktor elnyűhetetlen: 34 éve van vízen a négygyermekes sportember

Következő sztori

Ejnye: továbbra is sok a gyorshajtó a megyében

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1