Címlap Egészség Ismét várja a...
Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Folytatódik a Fogtündér elnevezésű játékos szűrőprogram, amely a 6 hónapos és 4 éves közötti gyermekek számára szervez térítésmentes fogászati szűrővizsgálatot a PTE Klinikai Központ Fogászati és Szájsebészeti Klinika gyermekfogászati részlegén.

A program szakmai vezetője Dr. Balásné Dr. Szántó Ildikó, a PTE KK Fogászati és Szájsebészeti Klinika gyermekfogászati részleg tanszékvezetője hangsúlyozta, hogy a szakmai ellenőrzésen túl külön értéke a programnak, hogy a kicsik a szülőkkel érkeznek – gyakran az egész család -, így személyes tanácsadásra van lehetőség. Feltehetik kérdéseiket, megbeszélhetik aggályaikat. Ezáltal a szülők nem közvetett úton, például az óvodák közvetítésével kapnak tájékoztatást, hanem személyesen.

A szakmai kimutatások szerint a 3 éves gyermekek 1/3-ának van szuvas foga. A szuvasodás a tejfogakról átterjedhet az alattuk megbúvó, ínyt áttörni készülő maradó fogakra is.

A jelenlegi jogszabályok értelmében a 3 év alatti gyermekeknek nincs szervezett, avagy kötelező fogászati szűrővizsgálata, kontrollja, így a Fogtündér program egy hiánypótló szűrővizsgálat.

A klinikán február 29-én, csütörtökön 15:30 és 17:30 óra között várják a kicsiket anyukákkal, apukákkal együtt, hogy a fogorvosi találkozás élmény és ne görcsös félelem legyen.

Részvétel csak REGISZTRÁCIÓVAL lehetséges, az [email protected] címen. A regisztráció alapján kapnak időpontot a jelentkezők; a jelentkezések sorrendje alapján történik a regisztráció. Akik február 29-re már nem kapnak időpontot, azokat az áprilisi Fogtündér-napra előjegyzik.