Címlap Egészség Látogatási ti...

Látogatási tilalom lépett életbe a pécsi klinikákon

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Rövid, egymondatos közleményben tudatta a PTE, hogy a Klinikai Központ fekvőbeteg-osztályain a Baranya Vármegyei Kormányhivatal a mai naptól, azaz március másodikától visszavonásig látogatási tilalmat rendelt el.

A múlt héten több mint 65 ezer embernél diagnosztizáltak influenzaszerű megbetegedést a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései szerint – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NKK).

Kórházba 315 embert vettek fel a múlt héten súlyos, akut légúti fertőzés miatt, közülük 43-nál volt szükség intenzív ellátásra. A 315 beteg 29,8 százaléka 2 éves vagy annál fiatalabb, 41,9 százaléka 60 éves vagy annál idősebb volt. A kórházi ápolást igénylő betegek közül 70 embernél az influenzavírus, 59-nél a SARS-CoV-2 és 43-nál az RSV állt a megbetegedések hátterében. Az RSV-pozitív betegek 65,1 százaléka 2 éves vagy annál fiatalabb, a koronavírus-fertőzöttek 76,3 százaléka 60 éves vagy annál idősebb volt. Influenza okozta megbetegedést valamennyi korosztályban diagnosztizáltak – tudatták.