Címlap Baranya Már több mint...

Már több mint negyedmillió oltást adtak be a pécsi klinikákon!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Már több mint negyedmillió oltást adtak be a pécsi klinikákon, a kétszázötvenezredik adag vakcinát február 4-én, pénteken reggel fél 9 körül kapta meg egy páciens a PTE KK oltópontján.

Sebestyén Andor, a klinikai központ elnöke szerint 2020. december 31. óta oltanak, ami 386 oltási napot jelentett a pénteki napig

Szinte minden hétköznap, a legtöbb ünnepnapon és hétvégén is elérhető volt az oltás a lakosok számára. Előfordult, hogy egy időben egyszerre több telephelyen végeztek oltásokat a szakemberek.

Az állandó oltóhelyek helyszíne is változott az oltakozó személyek létszámához és a betegellátási igényekhez igazodva. Az oltási tevékenység a Rét utcai Rehabilitációs Központ épületében kezdődött, majd az Akác utcai, azt követően a Rákóczi úti telephelyen folytatódott. A hétvégi kampány oltások során a Janus Pannonius Klinikai Tömbben a Szívgyógyászati Klinika épületében, valamint a városi rendelőintézetben is oltóhelyeket alakítottak ki. A legforgalmasabb napon közel négyezer páciens jelent meg a PTE KK oltóhelyein.

 “Bízunk benne, hogy az oltakozási kedv tovább javul, és az eddig oltatlan személyek felveszik az első oltást, a régebben oltottak a soron következő második, harmadik, vagy negyedik oltást

– fogalmazott a szakember.