Címlap Baranya Milliókat gyű...

Milliókat gyűjtöttek a szívklinikának a pécsi egészségnapon

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szép eredménnyel zárult a Richter Egészségváros program a Kossuth téren. A 120 éves Richter Gedeon Nyrt. egészségtudatosságot és a betegségmegelőzést népszerűsítő országjáró prevenciós programsorozatának pécsi állomásán 26 fontos szűrésen és tanácsadáson és egészséges életmódhoz kapcsolódó előadáson vehettek részt az eseményre látogatók. A résztvevők a PTE Klinikai Központ Szívgyógyászati Klinikáért is tehettek, hiszen minden egyes szűrésért, tanácsadásért és előadáson való részvételért 300 forintot érő adománypont járt. A résztvevők aktivitásának köszönhetően a nap végére 5 793 500 forint gyűlt össze, amelyből szívultrahang-vizsgálófejet vásárolnak.

A szűrések és tanácsadások mellett a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Szívgyógyászati Klinika szakemberei sokszínű előadásokkal is várták a helyszínre látogatókat.

A Richter a Nőkért sátorban Szily Nóra pszichológus mesélt az élet változásaihoz való alkalmazkodásról. Szebenyi Péter környezetvédelmi influenszer a környezetbarát mindennapok témájában tartott előadást, hasznos tippeket adva egy zöldebb, környezettudatosabb élethez. Jaksity Kata műsorvezető, aki a civil társadalomban is fontos kezdeményezések elindítója, a lelki egyensúly megőrzéséről és a női egészségért való felelősségről, továbbá a női betegségek kezeléséről beszélgetett. Béres Alexandra fitneszvilágbajnok pedig nem csak az egészséges életvitelhez vezető útról és lehetséges elakadásainkról mesélt az előadására látogatóknak, de a különböző női életszakaszok változásairól is hasznos információkkal látta el a jelenlévőket. Katus Attila világ- és Európa-bajnok sportoló pedig alaposan meg is mozgatta a Kossuth térre érkezőket.

A nap végén Dr. Kozma Róbert, a Richter Gedeon Nyrt. belföldi marketing- és értékesítési osztály osztályvezetője közölte, hogy több mint 2500 szűrést hajtottak végre a Kossuth téren. Rengetegen vettek részt az előadásokon, az online térben pedig 758 online ponttal járultak hozzá a lakosok az alapadomány növeléséhez.

Kiváló eredménnyel zárult az online pontgyűjtés

A Richter Egészségváros hivatalos eseményében is követhették az előadásokat azok az érdeklődők, akik személyesen nem tudtak kilátogatni a Kossuth térre. Az online aktivitás ugyanúgy értékes forintokat ért a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Szívgyógyászati Klinikának, mint a személyes részvétel. Az élő, online közvetítésekhez fűzött aktivitásokkal az érdeklődők összesen 227 400 forintot gyűjtöttek a klinikának.

A térségi lakossági összefogásnak, valamint a pécsiek aktivitásának a nap végére meglett az eredménye: a minden egyes tanácsadásért, előadásért és szűrővizsgálatért 300 forintnak megfelelő adománypontok jelentősen megemelték az alapadományt. Így a Richter Gedeon Nyrt. által felajánlott 3,5 millió forintos alapadomány a rendezvény végére 5 793 500 forintra nőtt.

(Forrás: PTE)