Novák Katalin: Nem lesz kötelező a harmadik oltás sem!

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A harmadik oltás felvétele senki számára nem kötelező és semmilyen jogi következménnyel nem jár, ha valaki nem veszi fel − jelentette ki Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs hétfői ülése után.

Kérjünk szakvéleményt

Mindenkinek azt javasolta, hogy mindenképp kérje ki a szakemberek véleményét, mielőtt felveszi az oltóanyagot. Elárulta, hogy ő élni fog a harmadik oltás lehetőségével, a típusáról előzőleg az orvosok véleményét kéri ki, és rájuk hagyatkozik. (Novák Katalint előzőleg a kínai Sinopharm-vakcinával oltották.)

Novák Katalin posztja szerint a Közösségi Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzs ülésén a következő döntések és javaslatok születtek még:

  • A bölcsődék esetében csökkenteni fogják az adminisztratív akadályokat, a jövőben egyszerűbb és olcsóbb lesz bölcsődét működtetni.
  • Az 1-es típusú diabétesszel élőknek augusztus 1-jétől szinte teljesen ingyenes lesz a legkorszerűbb, új generációs inzulinpumpa. A 18 év alattiak számára 98 százalékos, a 24 év felettiek számára 80 százalékos támogatás jár majd. Ezzel jelentős anyagi segítséget nyújtanak az érintettek családjainak!
  • Javasolják, hogy a kistelepülések anyagi támogatást kapjanak falunapok szervezésére.
  • Az Operatív Törzs javasolja a kormány számára, hogy a jégkorong sportággal kapcsolatban is támogassák az akadémiai rendszer működését.

Előző sztori

Már megint: apa és fia fosztott ki egy idős asszonyt Pécsen

Következő sztori

Ez nem kellett: történelmi rekordra drágult a benzin

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1