Címlap Egészség Ötmillió fori...
Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az AVON kozmetikai vállalat évtizedek óta elkötelezett támogatója a mellrák elleni küzdelemnek: kórházaknak adományoz életmentő műszereket, pénz- és termékadománnyal támogat egészségügyi intézményeket, valamint figyelemfelhívó kampányokat szervez. Mindezeket vásárlói- és tanácsadónői közösségének segítségével tudja megvalósítani. Ennek szellemében tanácsadónőik minden évben maguk ajánljanak olyan, a mellrák gyógyítása területén tevékenykedő egészségügyi szervezeteket, alapítványokat, amelyeknek a munkáját szeretnék, ha pénzbeli vagy terméktámogatással segítené a cég. A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ (PTE KK) Sebészeti Klinika is az ajánlottak közé került, és a napokban át is adták az AVON képviselői az 5 millió forintot a klinikának.

AZ AVON 1993-ban indította el az Egyesült Államokban első mellrák ellenes programját. Az azóta eltelt évtizedekben számos hasonló programot indított világszerte a kozmetikai vállalat annak érdekében, hogy támogassák a mellrák elleni küzdelmet.

A PTE Klinikai Központjában éves szinten többezer emlődiagnosztikai vizsgálatot és mintegy 500 mellrákkal kapcsolatos sebészeti beavatkozást végeznek. Ez alapján elmondható tehát, hogy jó helyre kerül az 5 millió forintos támogatási összeg, amelyet a napokban adott át Freifogel Edit AVON tanácsadó, a pályázat elindítója, Földi Zoltánné Zita, AVON zone manager és Zubányné Fehér Szilvia, AVON divízió vezető a klinika képviselőinek, Dr. Vereczkei András professzornak, a Sebészeti Klinika intézetvezetőjének és Dr. Pavlovics Gábornak, a klinika osztályvezető főorvosának.

A támogatást részben a páciensek műtéti ellátásának technikai színvonalát javító eszközbeszerzésre, részben a beavatkozásokat végző sebész kollégák szakmai tudását erősítő továbbképzésekre, kongresszusi részvételre tervezik fordítani. A támogatásból többek között speciális, füstelszívóval ellátott diatermiás kést, az emlőhelyreállító műtétekhez hasznos mikrosebészeti kéziműszereket és nagyítószemüveget szerez majd be a klinika a közeljövőben.