A pécsi orvoskar tavaly végzett hallgatóit hamarosan felavatják!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Június 26-án rendezi meg a PTE Általános Orvostudományi Kara a tavalyi évben végzett hallgatóik avatását, melyet korábban meghiúsított a világjárvány - írja a Kar honlapján.

A Dékáni Hivatal tájékoztatása szerint az ünnepséget hagyományos forgatókönyv szerint bonyolítják le, a 2020-at megelőző évekhez hasonlóan a ceremónia az ifjú doktorok közös eskütételét sem fogja nélkülözni. Az orvoskar meglepetésekkel is készül a tavaly végzettek számára, hogy pontosan mivel, arra csak az avatón derül majd fény.

Az ünnepséget a koronavírus-járvány kedvező alakulása teszi lehetővé, ugyanakkor így is eleget kell tenni bizonyos járványügyi intézkedéseknek. Az avatandók védettségi igazolvány nélkül vehetnek részt az ünnepségen, és fejenként maximum 6 vendéget hozhatnak.

A védettségi igazolvánnyal rendelkező hozzátartozók az új elméleti tömb két nagy előadójában követhetik az avatót. Azok számára, akik nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, a campus déli parkjában állítanak fel egy sátrat, ők innen, kivetítőn követhetik a történéseket.

Azon fiatal orvosok, akik még nem jelezték részvételi szándékukat az ünnepségen, június 18-ig még megtehetik a [email protected] email-címen.

Kiemelt képünk forrása: aok.pte.hu.

Előző sztori

Orbán: Már a „világ liberálisai egyesüljetek” az új jelszó

Következő sztori

Pénteken a sok napsütés mellett ismét megjelennek gomoly- és fátyolfelhők az égen

Pécs Aktuál rádió
Best FM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1