Címlap Egyetem Csaknem 8 mil...
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egyebek mellett a képzések infrastrukturális feltételeit javították és eszközöket szereztek be egy most lezárult, 7,6 milliárd forintos támogatással zajló fejlesztési program keretében a Pécsi Tudományegyetemen (PTE).

Az intézmény tájékoztatása szerint az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program támogatásával megvalósult projekt célja a PTE orvosi, egészségügyi, természettudományos, műszaki, gazdaságtudományi, pedagógusképzés szakok infrastruktúrájának és eszközállományának – az egyetem versenyképességének növelését szolgáló – fejlesztése volt.

Az érintett karokon a gyakorlati és elméleti képzések javítása érdekében megújultak a hallgatói terek, a hallgatók által használt oktatási eszközök, laborok, orvosi, fogorvosi, gyógyászati, vagy úgynevezett klinikai skill központ fejlesztése zajlott, valamint a Preklinikai Kutatási Központot is kialakították és felszerelték.

A program részeként a nők távmunka-lehetőségeit is fejlesztették, a digitális kompetenciafejlesztést elősegítő informatikai eszközöket vásároltak és gyerekbarát hallgatói tereket alakítottak ki